Prorail

De vraag

We hebben een inzetbaarheid beleid en een mooi aanbod van trainingen en workshops ontwikkeld. Het is voor de medewerkers echter niet altijd duidelijk waar dit allemaal staat en wat hen kan helpen. Kunnen jullie ons helpen om een scan en portaal te ontwikkelen op basis van de thema’s van ons inzetbaarheidsprogramma?

Onze aanpak: de situatie in kaart brengen

De verschillende thema’s van vitaliteit en inzetbaarheid binnen ProRail zijn in kaart gebracht. In samenwerking met de doelgroep zijn vragen opgesteld die aansluiten bij de belevingswereld van de verschillende doelgroepen. Zo bleken vragen rondom mentale inzetbaarheid voor kantoorpersoneel en buitendienst andere inhoud en framing nodig te hebben. De vragen en de rapportage geeft medewerkers inzicht in de huidige status ten aanzien van inzetbaarheid en maakt tevens een link naar het aanbod dat er vanuit ProRail beschikbaar is.

Het resultaat: een scan

We hebben een scan ontwikkeld die elke medewerker zo vaak als hij of zij wil kan invullen. Dit is volledig anoniem. Indien gewenst kan een medewerker dit rapport meenemen naar een ontwikkelgesprek met een leidinggevende of collega. ProRail heeft toegang tot de data om te zien waar vooral behoefte aan is en op welke thema’s nog de meeste ontwikkeling nodig is. Op basis van die data kan het beleid binnen ProRail verder ontwikkeld worden.

Hoe nu verder?

Het komende jaar gaat ProRail vooral aan de slag met de doorontwikkeling van alle mooie initiatieven die er ontwikkeld zijn. Van deze Fit@Work scan tot trainingen, leerlijnen en themaweken. Om daarna op basis van data en medewerker ervaring een volgende stap te zetten in hun beleid op het gebied van verzuim, vitaliteit en inzetbaarheid.

Send this to a friend