Atlant doet het als werkgever erg goed. Ook vergeleken met andere onderwijsinstellingen in Nederland.

Sleep
1

Relatief laag verzuim

2

Hoge medewerkerstevredenheid

3

Veel aandacht voor de medewerker

4

Hoog gevoel van waardering bij de medewerkers

5

Vacatures worden relatief snel gevuld

Atlant wil haar goede werkgeversreputatie graag behouden, zeker met het oog op de personeelskrapte.

Personeel behouden en aantrekken is belangrijker dan ooit! Samen zetten we daarom de volgende stap…

Op basis van de visie van Atlant ontwikkelden we een strategisch plan met bijbehorend programma rondom inzetbaarheid: Mijn Atlas. Dit werd gelanceerd en gevierd op de Dag van de Leraar, met een presentje. Een symbool voor waardering voor de medewerkers!

Een paar andere activiteiten:

1

Rollen en verantwoordelijkheden ten aanzien van verzuim en inzetbaarheid werden beter geduid

2

Het arboproces werd onder handen genomen

3

Schoolleiders werden getraind op het gebied van verzuim

4

Schoolleiders werden ondersteund met een Mijn Koers toolbox

Mijn Koersgesprek Atlant Basisonderwijs

De toolbox en het 'Mijn Koers' gesprek

De Mijn Koers toolbox bevat handige documenten en tips voor het ‘Mijn Koers gesprek’. Dit is een gesprek dat jaarlijks gevoerd wordt. Maar we juichen het ook zeker toe om een cultuur te creëren, waarin het normaal is om het met elkaar te hebben over hoe het met je gaat, hoe je het vindt bij Atlant en over ontwikkeling.

“De Mijn Koers toolbox is heel goed ontvangen. Niet alleen inhoudelijk – het inspireerde schoolleiders ook om het anders aanpakken. De een heeft een eigen ‘Mijn Koers hoekje’ ingericht binnen de school. Een ander besloot wandelend gesprekken te voeren met medewerkers. Het hielp om meer openheid en kwetsbaarheid toe te laten.”

Laura van Dam, Inhealth

Atlant blijft verder 'vliegen'!

Atlant bouwt continu verder op deze stevige basis voor inzetbaarheid. Zowel op het gebied van leiderschap en inzetbaarheid als het aantrekken van nieuw personeel. Zo wordt er gewerkt aan een gids voor nieuwe medewerkers, is er een ‘Werken bij Atlant’ website gebouwd en wordt de online vindbaarheid van het inzetbaarheidsprogramma versterkt. De hr-managers van Atlant staan nooit stil!

Chantal Engels, Atlant Basisonderwijs

Chantal Engels, Atlant

HR adviseur

“Ik ben enorm trots op wat we in de afgelopen twee jaar hebben bereikt. Thema’s als duurzame inzetbaarheid en werkplezier zijn echt gaan leven en zijn nu echt standaard onderwerp van gesprek!”

Inzetbaarheid in de onderwijssector

Atlant is niet de enige die te doen heeft met uitdagingen als personeelskrapte. Bijna alle schoolorganisaties in Nederland zullen dit herkennen. Daarom delen we graag ervaringen, zodat we samen oplossingen kunnen vinden voor deze en andere maatschappelijke uitdagingen. We slaan bijvoorbeeld de handen ineen met fondsen en organisaties die verbindingen leggen ervaringen en inzichten delen binnen de onderwijssector. Ben je benieuwd naar deze inzichten, laat het dan weten aan Martine!

Andere voorbeelden
uit de praktijk

Martine Themmen

Interessant, dat voorbeeld bij Atlant!

Neem contact op met Martine. Zij vertelt je er graag meer over.