Jumbo

De vraag

Jumbo staat voor Vitaliteit. Met uitdagende doelgroepen in de winkel en de distributiecentra is er extra aandacht nodig voor vitaliteit. Hiervoor is het nodig om de basis van verzuim op orde te hebben. Jumbo zocht hulp om de trend van verzuim te doorbreken via de weg van vitaliteit. De vraag vanuit Jumbo was dan ook: ‘Kunnen jullie een analyse maken om ons te helpen bij een vitaliteit en verzuim aanpak, om zo het verzuim te verlagen en vitaliteit een onderdeel te maken van onze organisatie?’

Onze aanpak: 7-thema analyse

De focus in de analyse lag op de winkels. We zijn in gesprek gegaan met medewerkers, leidinggevenden en HR-Business Partners, HR-managers en de arbodienst, en betrokken stakeholders. Door middel van een analyse op 7 verschillende thema’s, van visie tot de systemen, is er vanuit een brede blik inzicht gegeven in de huidige en gewenste situatie.

Het resultaat: een meerjarenplan

De verschillende stakeholders bij Jumbo hebben inzicht in de knoppen waar de organisatie aan kan draaien, om zo de vitaliteit in het DNA van Jumbo en de medewerkers te versterken en het verzuim te verlagen. Er ligt een meerjarenplan om de basis op orde te brengen en de voorloper in de markt te worden. De start is om duurzame inzetbaarheid binnen Jumbo strategisch te positioneren om het daarna doelgroepgericht te gaan implementeren. Niet door alles vanuit HR over de organisatie uit te storten, maar door samen met medewerkers van alle divisies te ontwikkelen en met leidinggevenden te zorgen dat vitaliteit binnen Jumbo voor iedereen zichtbaar en voelbaar is.

Hoe nu verder?

We hebben nu een aanpak met elkaar geformuleerd, waarin we samen met een vitaliteits-team aan de slag gaan. Vanuit Inhealth gaan we de komende tijd het team begeleiden op basis van expertise en daadkracht, om op een Agile methode te zorgen dat de visie op vitaliteit handen en voeten gaat krijgen. Het doel is om de hoge ambitie betreft vitaliteit van medewerkers binnen Jumbo ook daadwerkelijk om te zetten tot actie, zodat de medewerker bij Jumbo topsport kan leveren en daarmee alle klanten van Jumbo tevreden kan stellen.

Send this to a friend