Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

De vraag

De vraag van de gemeente Den Haag aan ons was: ‘Wat kunnen wij doen om ervoor te zorgen dat het bestaande aanbod op het gebied van de gezonde organisatie bij leidinggevenden van de gemeente Den Haag bekend is?’

Onze aanpak:

Bij dit project is vooral uitgegaan van de Behavioural Design Methodiek. We zijn in gesprek gegaan met een grote groep leidinggevenden en hebben een beter beeld kunnen vormen bij mogelijkheden om het voor leidinggevende makkelijker te maken om in gesprek te gaan met hun medewerkers. Zij hadden vooral behoefte om de beschikbare trainingen, workshops en trajecten die aanwezig waren, simpel en overzichtelijk bij elkaar te hebben op een online plek. Op basis van meerdere prototypesessies met de betrokken leidinggevenden zijn we tot een sterk ontwerp van een online tool gekomen.

Het resultaat:

De tool is een online magazine, waarin elke leidinggevende de trainingen, workshops en het andere aanbod van de gemeente Den Haag terug kan vinden. Met inspirerende filmpjes van collega-leidinggevenden en praktische tools worden de leidinggevenden geïnspireerd om ook echt aan de slag te gaan met thema’s uit de gezonde organisatie. Hierbij kan je denken aan gesprekskaarten of praktische tips voor de fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling.

Hoe nu verder?

De kunst is nu om ervoor te zorgen dat het online magazine gaat leven en met- en door leidinggevenden verder ontwikkeld wordt. Hiervoor is een duurzaam plan ontwikkeld met de experts binnen gemeente Den Haag en communicatieprofessionals. Zo zullen inspiratie en vooral praktische tools periodiek terugkomen op de agenda voor de leidinggevenden.

Send this to a friend