Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

De vraag

De vraag van de gemeente Den Haag aan ons was: ‘Wat kunnen wij doen om ervoor te zorgen dat alle interventies op het gebied van de gezonde organisatie bij leidinggevenden van de gemeente Den Haag bekend zijn en dat zij het ook in gaan zetten?’.

Onze aanpak:

Bij dit project is vooral uitgegaan van de Behavioural Design Methodiek. We zijn in gesprek gegaan met een grote groep leidinggevenden. Door diepte interviews hebben we inzicht gekregen in de drempels en uitdagingen die een leidinggevende ervaart om in gesprek met hun medewerkers te verwijzen naar het bestaande aanbod. Zij hadden vooral behoefte om de beschikbare trainingen, workshops en trajecten die aanwezig waren, simpel en overzichtelijk bij elkaar te hebben op een online plek. Op basis van meerdere prototypesessies met de betrokken leidinggevenden zijn we tot een sterk ontwerp van een online tool gekomen. In samenwerking met Menzis hebben we dit gerealiseerd.

Het resultaat:

De tool is een online magazine, waarin elke leidinggevende de trainingen, workshops en het andere aanbod van de gemeente Den Haag terug kan vinden. Juist met de inspirerende filmpjes van collega-leidinggevenden en praktische tools worden de leidinggevenden geïnspireerd om ook echt aan de slag te gaan met thema’s uit de gezonde organisatie. Hierbij kan je denken aan gesprekskaarten of praktische tips voor de fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling.

Hoe nu verder?

De kunst is nu om ervoor te zorgen dat het online magazine gaat leven en met- en door leidinggevenden verder ontwikkeld wordt. Hiervoor is een duurzaam plan ontwikkeld met de experts binnen gemeente Den Haag en communicatieprofessionals. Zo zullen inspiratie en vooral praktische tools periodiek terugkomen op de agenda voor de leidinggevenden.

 

Send this to a friend