Detailresult Groep

Detailresult Groep

De vraag

Wat kan duurzame inzetbaarheid écht voor mijn organisatie betekenen? Dat was de vraag van Detailresult Groep N.V., het familiebedrijf dat de winkelformules Dirk en DekaMarkt exploiteert. De aandacht voor duurzame inzetbaarheid was al jaren versnipperd aanwezig in de organisatie. Aan Inhealth de vraag om in beeld te brengen wat duurzame inzetbaarheid voor Detailresult Groep kan betekenen. Stap 1: het opbouwen van een business- en valuecase.

Onze aanpak: gegevens verzamelen & analyseren

We verzamelden gegevens om de business- en valuecase te onderbouwen. Bijvoorbeeld cijfers rondom verzuim, mobiliteit en vergrijzing. Alle relevante afdelingen van Detailresult Groep gaven hun input hiervoor. De analyse vormt het fundament en de kickstart voor een stevig programma voor de komende jaren.

Het resultaat: de juiste richting voor een duurzaamheidsaanpak

Op basis van de business- en valuecase bepaalden we de richting voor dit programma. We kregen inzicht in de noodzaak voor duurzame inzetbaarheid en in de waardecreatie voor Detailresult Groep. We beschreven scenario’s voor de toekomst én de uitgangspunten voor de duurzaamheidsaanpak.

Hoe nu verder?

De aanpak heeft geresulteerd in het programma ‘Mijn Koers’. Hierin is een combinatie gemaakt van communicatie, ondersteuning van leidinggevenden, interventies, evenementen en monitoring. Inhealth ondersteunt hierin op alle niveaus. Stapsgewijs zorgen we ervoor dat Detailresult Groep uiteindelijk zelfstandig de aandacht voor duurzame inzetbaarheid op de agenda kan houden.

Send this to a friend