De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank

De vraag

Hoe verbind ik duurzame inzetbaarheid met de strategie en de ontwikkelingen binnen mijn organisatie?

Dat was de vraag van De Nederlandsche Bank (DNB) aan Inhealth. DNB is verantwoordelijk voor het veiligstellen van de financiële stabiliteit. Verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid zijn hierbij belangrijke kernwaarden. Hoe kan duurzame inzetbaarheid nog beter aansluiten bij de ontwikkelingen van DNB en de medewerkers?

Onze aanpak: verbinden tussen bestaande & nieuwe initiatieven

Inhealth bracht als eerste stap in kaart welke ondersteuning DNB de medewerkers nu al biedt. Daarna verkenden we de communicatiekanalen. Er waren veel initiatieven die niet meer verbonden waren met de beleving en de ontwikkeling van de medewerkers. De kracht van de aanpak zat in de verbinding tussen bestaande initiatieven en een nieuw communicatieontwerp.

Het resultaat: een verbindend raamwerk

DNB heeft nu een raamwerk dat de aandacht voor duurzame inzetbaarheid met twee zaken verbindt: de ontwikkeling van medewerkers én de strategie en ontwikkeling van DNB als organisatie.

Hoe nu verder?

Bij het raamwerk hoort een communicatieplan met de bijbehorende middelen. Dit plan ontwikkelen is de volgende stap. We stellen hiervoor de carrièrestappen van de DNB-medewerker, de employee journey, centraal. Dit leidt tot een mix van doelgroepspecifieke communicatie in combinatie met een helder plan. En dat biedt structuur voor de komende jaren.

Send this to a friend