Marel

Vraag

Marel kampte met verontrustende resultaten van een preventief medisch onderzoek (PMO) en een vergrijzende werknemerspopulatie. De directie besefte dat ad hoc beleid niet voldoende was en wilde proactief en vanuit een integrale visie aan de slag.

 

Rol Inhealth

Samen met diverse interne stakeholders ontwikkelden we het gezondheidsprogramma Marel Samen Gezond, gekenmerkt door onderstaande uitgangspunten:

  • Samenwerking en goede interne verhoudingen (‘Marel Samen Gezond’)
  • Laagdrempelige groepsactiviteiten

  • Teamperformance en belonen van gezond gedrag

  • Keuzevrijheid, waarbij de gezonde keuze aantrekkelijker wordt gemaakt

  • Inrichting van een gezonde werkomgeving 

Er werd een huisstijl ontwikkeld, een website gelanceerd, leidinggevende en medewerkers werden actief betrokken om sturing en inhoud te geven aan het programma. Diverse projecten werden gestart. Van veilig werken, de inrichting van een gezond bedrijfsrestaurant, tot aan health checks, sportieve events en diverse trainingen en workshops.   

“De samenwerking met Inhealth heeft inmiddels geleid tot een omkering in ons denken over gezondheid. Voorheen focusten we vooral op het verlagen van ziekteverzuim. Nu werken we aan een cultuur waarin ziekteverzuim geen kans meer krijgt.”
Friso Luimes, HR Manager Marel Stork Poultry Processing

 Resultaat

Het programma wordt gedragen door de medewerkers en men is trots op Marel Samen Gezond. Steeds meer mensen gaan mee in het enthousiasme. Lees ook: ‘Hoe krijg je medewerkers in beweging?‘.

In oktober 2013 wint het programma Marel Samen Gezond de Gezondheidsaward. Volgens de jury is Marel Stork Poultry Processing een organisatie die “toonaangevend, meetbaar en succesvol resultaten behaald door het thema gezondheid weloverwogen, breed en tot in de kern van de organisatie toe te passen”. Een gezamenlijk resultaat waar we samen trots op zijn.

Bekijk ook

St. Antonius


Onder de noemer "Sterk in je Werk” geven Inhealth en het St. Antonius Ziekenhuis gehoor aan vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling en eigenaarschap.
St. Antonius

Sterk@Werk


Sterk@Werk helpt organisaties met online tools om medewerkers in beweging te krijgen op het gebied van gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid.
Sterk@Werk

Gezond Georganiseerd

28 juli 2013


Het boek Gezond Georganiseerd helpt bij de invoering en verankering van duurzame inzetbaarheid, gezondheidsmanagement en vitaliteit
Gezond Georganiseerd