Creatieve, effectieve interventies voor inzetbare medewerkers

Wanneer de ambitie duidelijk is en deze uitgewerkt is tot een helder plan van aanpak: dan komt het aan op de praktijk. Je wilt dat die plannen tot leven komen en het verzuim echt daalt en medewerkers met plezier aan het werk zijn. Dat heeft tijd, aandacht en expertise nodig. Daarom helpen we jou daarbij.

Eén of meerdere adviseurs van Inhealth komen samen met de betrokkenen binnen jouw organisatie het plan uitvoeren. Zodat jouw organisatie écht de beweging maakt van verzuim naar inzetbaarheid. Dat doen we onder andere door het voortouw te nemen in de uitvoer van het plan, sessies met het projectteam te faciliteren of leidinggevenden en medewerkers te activeren. Dat kan door het (on)bewuste gedrag van medewerkers te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door een bevorderende omgeving te creëren. Of met heldere communicatie, die duidelijk maakt wat je als werkgever van medewerkers verwacht en wat je hen te bieden hebt. Een toegankelijk (online) overzicht van jouw vitaliteitsaanbod, bijvoorbeeld. Met een programma dat begrijpelijk maakt wat jouw organisatie nou eigenlijk verstaat onder ‘inzetbaarheid’ en creatieve campagnes die dat nog eens extra onder de aandacht brengen. Visueel aantrekkelijk, herkenbaar en begrijpelijk voor álle medewerkers – inclusief de doelgroepen die lastig te bereiken zijn.

Het hele proces voeren we graag uit in nauw contact met medewerkers. Zij weten immers het beste wat zij nodig hebben! Zo kunnen we indien nodig bijsturen. Welk effect de oplossingen uiteindelijk precies hebben, meten en evalueren we.

Lori Buma

Doe met ons mee!

Neem contact op met Lori

Zij helpt jou graag om leidinggevenden en medewerkers in beweging te brengen. En zo echt het verschil te maken voor jouw organisatie.

“Met sterke campagnes is gewerkt aan de naamsbekendheid van ons vitaliteitsprogramma Jouw DAG binnen Unica en het activeren van medewerkers. Nu kent bijna iedereen het en zien we dat het gebruik van het aanbod groeit. Met Inhealth werken we nu aan de verdieping van ons programma.”

Annette Straver, teamleider hrm Unica

Manon Videler werkt bij Inhealth
Voorbeeld

Gedragsinterventies

Om het gedrag van medewerkers echt te begrijpen en te voorspellen, gebruiken we interviewtechnieken die ook ingaan op het onbewuste deel van het brein dat gedrag beïnvloedt. Dit geeft ons waardevolle inzichten in de drempels en drijfveren die medewerkers ervaren ten opzichte van het gedrag dat we graag willen zien. Op basis daarvan ontwerpen we interventies die dat gewenste gedrag makkelijker maken. Dat kunnen aanpassingen in de werkomgeving zijn, aangepaste werkprocessen of beleid, of handige tools, zowel online als offline. Testsessies geven ons inzicht in wat wel en niet werkt en welke interventies de meeste impact hebben.

Dromen

Droom met ons van een gezonde organisatie. We creëren samen inzicht in jouw organisatie en zetten een strategische koers uit op het gebied van verzuim en inzetbaarheid.

Denken

Door samen te denken, maken we een concreet plan voor minder verzuim en inzetbaarheid. Dit plan sluit aan op jullie branche, organisatie en mensen.