WENB en WWb

Vraag

Hoe inspireer je je leden met initiatieven rondom duurzame inzetbaarheid? Hoe zorg je voor continuïteit en vernieuwende oplossingen waar deze organisaties écht wat aan hebben?

Rol Inhealth

Vanuit de behoefte van de 65 leden van de WENB/WWb ontwierpen we een aanpak waarin aandacht is voor:

  • Opleiding en training
  • Uitwisseling van inspirerende praktijkvoorbeelden
  • Kennismaking met innovatieve oplossingen
  • Benchmarking van branche brede informatie rondom duurzame inzetbaarheid

Vanuit de benchmarkgegevens rondom duurzame inzetbaarheid worden inzichten en een verbeterplan individueel online teruggekoppeld. De leden gaan daar zelf mee aan de slag. Samenwerking met de zorgverzekeraar zorgt voor co-creatie en cofinanciering rondom arbeidsgerelateerde zorg. Successen worden plenair gedeeld.

Wij kennen Inhealth als een team van hardwerkende professionals die beloftes nakomen, openstaan voor ideeën en feedback en samen met ons willen werken aan een mooi eindresultaat.
Carlijn Oosterik, Programmamanager Duurzame Inzetbaarheid, WENB/WWb

 Resultaat

  • Hoogwaardige kennisdeling
  • Branchespecifieke kengetallen rondom duurzame inzetbaarheid
  • Individuele analyse en aanpak duurzame inzetbaarheid
  • Centraal platform voor informatie en inspiratie

Bekijk ook

Marel


Inhealth en Marel, leverancier van voedselverwerkingsapparatuur en -systemen, ontwikkelden het gezondheidsprogramma Marel Samen Gezond, met daarin een breed scala aan projecten.
Marel

Verzuimbenchmark


Het doel van de Verzuimbenchmark is om het verzuim, verzuimoorzaken en verzuimaanpakken van organisaties in kaart te brengen en vervolgens te vergelijken met de branche.
Verzuimbenchmark

Nieuwe ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid

26 augustus 2015


Duurzame inzetbaarheid is hot! Steeds vaker wordt de term gebruikt binnen bedrijven en organisaties en ook de overheid zegt duurzame inzetbaarheid een steeds belangrijker thema te vinden. Maar wat wordt…
Nieuwe ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid