Universiteit van Amsterdam

Universiteit van Amsterdam

De vraag

Wat kan duurzame inzetbaarheid voor mijn organisatie betekenen? Deze vraag stelde de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan Inhealth. De UvA wil de aandacht voor inzetbaarheid koppelen aan de urgentie om tot de beste universiteiten van Europa te behoren. Hoe kunnen de bestaande regelingen toegankelijker voor de medewerkers worden? En welke doelgroepen zijn hierin belangrijk?

Onze aanpak: de huidige situatie in kaart brengen

We brachten in kaart wat de huidige aanpak is op duurzame inzetbaarheid. Dit deden we samen met de leden van de projectgroep aan de hand van de strategiekaart. Zo ontstond een totaalbeeld van de UvA op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Het resultaat: een roadmap met een eenduidige richting

Een roadmap waarin een eenduidige richting is gepresenteerd: dat is het resultaat van de sessies met de leden van de projectgroep. Wat heeft de UvA nodig om de aandacht voor duurzame inzetbaarheid te veranderen? We formuleerden vier aandachtsgebieden: richting, een stip op de horizon, de stakeholders op één lijn en een concrete aanpak.

Hoe nu verder?

De strategiekaart en de roadmap bieden concrete houvast. Ze leiden tot inzichten in de verschillen in deze grote en complexe organisatie. Inhealth helpt met het vertalen van deze inzichten naar de specifieke onderdelen in de organisatie. Dit doen we door te werken met ambassadeursnetwerken. Ook kozen we ervoor de medewerkers van de UvA zelf de boodschap te laten vertalen naar hun eigen omgeving.

Send this to a friend