Unica

De vraag

Hoe kan ik zorgen dat mijn medewerkers de juiste acties ondernemen om duurzaam inzetbaar te blijven? Hoe zorg ik dat iedereen binnen de organisatie hieraan bijdraagt? Unica weet als geen ander dat haar medewerkers het belangrijkste kapitaal en dé succesfactoren van de organisatie zijn. En dat het voor Unica cruciaal is om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van deze medewerkers. Maar hoe breng je dit tot uiting binnen een organisatie die continu groeiende is? Hoe bereik je bijna 3000 medewerkers met een boodschap over ‘duurzame inzetbaarheid’? En hoe zorg je dat het daadwerkelijk tot actie komt?

Onze aanpak: samen de beweging van verzuim naar inzetbaarheid inzetten

In samenwerking met medewerkers en leidinggevenden heeft Inhealth gewerkt aan de ontwikkeling van een overkoepelend programma rondom inzetbaarheid. Managementteams zijn middels focussessies betrokken bij de uitrol van het programma. Voor Unica betekende deze aandacht voor preventie en inzetbaarheid een grote verandering in zowel mindset als actie. Een roadmap werd dan ook opgesteld om deze veranderkundige uitdaging stap voor stap aan te kunnen gaan.

Het resultaat: een activerend programma voor duurzame inzetbaarheid

Het programma Jouw DAG is bekend bij medewerkers en sluit in de boodschap en uitingen aan bij de no-nonsense mentaliteit van de Unica medewerker. Het is de kapstok voor alle activiteiten en mogelijkheden die Unica biedt om haar medewerkers elke dag gezond, in balans en veilig te houden. En om te zorgen dat medewerkers zich willen en kunnen blijven ontwikkelen. Door middel van een scan wordt medewerkers getoond hoe het ervoor staat per thema. Ook wordt er getoond van welke mogelijkheden gebruik kan worden gemaakt om hierin te verbeteren. Verzuimcijfers zijn (zelfs in 2020) verder aan het dalen en er is sprake van toenemende medewerkerstevredenheid. Unica heeft in 2020 dan ook het keurmerk World class workplace ontvangen.

Hoe nu verder?

Vanuit deze beweging naar inzetbaarheid werkt Unica verder aan het realiseren van hun visie op de medewerker van de toekomst. Unica wil Jouw DAG verder bestendigen in de organisatie door integraal de verbinding te zoeken met thema’s als leiderschap, interne mobiliteit, compensation & benefits en inclusie. Unica houdt Inhealth hierbij aan als strategisch partner en gebruikt onze communicatie en veranderkundige expertise bij het verder uitbreiden en levendig houden van het programma Jouw DAG.

Sanneke Sarels van Rijn en Callista Bredewold (Unica) en Max Schep (Ttif) over de verzuimaanpak bij Unica:

Send this to a friend