Unica

De vraag

Hoe kan ik duurzame inzetbaarheid een vast onderdeel maken van mijn organisatie? En hoe zorg ik voor eigenaarschap op alle niveaus? Dat was de vraag van Unica, een bedrijf dat technische oplossingen voor gebouwen realiseert. Daarmee draagt Unica draagt bij aan maatschappelijk relevante thema’s op het gebied van veiligheid, comfort & gezondheid, ICT, energie & duurzaamheid.

Onze aanpak: duurzaamheid op de kaart zetten

Het beleid rondom verzuim en inzetbaarheid professionaliseren: hoe doen we dat? Inhealth dacht hierover mee en bood ondersteuning. Door middel van onderzoek en werden diverse aandachtsgebieden benoemd. In eerste instantie is het belangrijk om de basis op orde te krijgen. Op die manier werd bewerkstelligd dat Unica voldeed aan de wettelijke kaders. Daarna werd een bijpassend beleid en een methode voor de uitvoering ervan vastgesteld.

Het resultaat: een nieuwe strategie, een nieuw beleid

‘Jouw gezondste en aantrekkelijkste werkgever zijn’: dat is de nieuwe people strategie van Unica, de strategie op het gebied van hr. Het onderwerp duurzaamheid maakt definitief onderdeel uit van het beleid. De beweging naar meer eigen regie als het gaat om verzuim en inzetbaarheid is ingezet.

Hoe nu verder?

Vanuit de nieuwe strategie wil Unica vervolg geven aan het verbeterprogramma. In de volgende fase staan drie hoofdthema’s centraal: regievoering op verzuim, beweging naar inzetbaarheid en de borging van regie op verzuim en inzetbaarheid binnen Unica. Inhealth begeleidt het bedrijf hierbij en voert samen met Unica de regie en coördinatie bij de activiteiten in het programma van verzuim naar inzetbaarheid.

Sanneke Sarels van Rijn en Callista Bredewold (Unica) en Max Schep (Ttif) over de verzuimaanpak bij Unica:

Bekijk ook: Facilicom

Bekijk casus

Bekijk ook: St. Antonius Ziekenhuis

Bekijk casus

Bekijk ook: Sweco

Bekijk casus

Send this to a friend