TBI

Vraag

TBI heeft enkele jaren geleden het concept ‘TBI Vitaal’ opgezet. Dit was in eerste instantie gericht op het reduceren van verzuim, maar maakt nu de kanteling naar meer preventie en duurzame inzetbaarheid.

 

Rol Inhealth

In 2015 hebben we er op strategisch niveau sessies gehouden. Hierdoor is bewustwording over de urgentie van het onderwerp ontstaan. Tevens hebben we roadmaps gemaakt voor de verschillende takken binnen TBI om aan de slag te gaan met het onderwerp. Om het kostentechnisch efficiënt te maken, worden er voor TBI-breed tools en een platform ontwikkeld waar alle TBI-bedrijven gebruik van kunnen maken. Daarnaast wordt er per TBI-bedrijf een eigen aanpak op het thema vormgegeven.

 Te verwachten resultaat

  • Medewerkers zijn zich bewust van hun eigen rol met betrekking tot duurzame inzetbaarheid en de rol voor het team;
  • Medewerkers nemen zelf regie om inzetbaar te zijn en te blijven;
  • Leidinggevenden zijn vaardig in het voeren van een goed gesprek over inzetbaarheid;
  • Medewerkers weten mogelijke ondersteuning en informatie te vinden en maken hier gebruik van;
  • Verbeterende inzetbaarheid en meer eigen regie van medewerkers.

Lees ook

Programmamanagement


Aandacht voor duurzame inzetbaarheid is pas effectief als deze is verankerd in de bedrijfsvoering. Programmamanagement begint met een verkenning van de organisatie. Vervolgens wordt bepaald welke modules het meest succesvol…
Programmamanagement

Course Strategic Health Management


De Course Strategic Health Management biedt inzichten, voorbeelden, onderbouwing en praktische tools om jou een specialist te maken op het vakgebied van gezondheidsmanagement, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.
Course Strategic Health Management

“Happiness is not a destination, it’s a journey”

21 januari 2014


Werkdruk, agressie en intimidatie krijgen de komende jaren veel meer maatschappelijke aandacht als het aan minister Asscher ligt. Ook bij mijn opdrachtgevers staat het onderwerp werkdruk vaak op de agenda.…
“Happiness is not a destination, it’s a journey”