St. Antonius

Vraag

De ambitie van het St. Antonius Ziekenhuis is om de beste medische en verpleegkundige zorg te leveren met bijbehorende service.

Om deze ambitie waar te kunnen maken zijn gemotiveerde, vitale en bekwame medewerkers essentieel. Daarnaast is de zorg ontzettend in beweging, dit vraagt veel van het ziekenhuis én van haar medewerkers. Dit heeft geresulteerd in complexe vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling en eigenaarschap.

 

Rol Inhealth

Onder de noemer “Sterk in je Werk” geven Inhealth en het St. Antonius Ziekenhuis gehoor aan bovenstaande vraagstukken. Vanuit de behoefte en inbreng van medewerkers is een programma tot stand gebracht, waarin prikkelende communicatie, het bundelen en het in kaart brengen van ondersteuning, bewustzijn creëren en stimuleren van eigenaarschap, centraal staan.

 Resultaat

  • Er is veel draagvlak en energie om aan de slag te gaan met Sterk in je Werk.
  • Steeds meer medewerkers ervaren dat ze zélf regie hebben over eigen inzetbaarheid.
  • Het ziekenhuis kan faciliteren waar nodig.
  • Sterk in je Werk is een uitstekend voorbeeld van een programma met de potentie om onderdeel te worden van de cultuur binnen het ziekenhuis.

Bekijk ook

Onbenut potentieel van de ESF subsidie

26 juni 2016


Pennetjes en pepermuntjes op congressen, couponnetjes en spaarzegels van de supermarkt, het succes van Peerby, Scoupy, de “1+1 gratis” acties bij de Etos. Is het onze zuinige calvinistische aard, onze…
Onbenut potentieel van de ESF subsidie

ProRail


Inhealth ontwikkelde het vitaliteitsprogramma ProRail Vitaal, dat aansluit op de organisatiestructuur van spoorwegbeheerder ProRail en op de diversiteit van haar medewerkers.
ProRail

Sterk@Werk


Sterk@Werk helpt organisaties met online tools om medewerkers in beweging te krijgen op het gebied van gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid.
Sterk@Werk