SPIE Numac Groep

Vraag

Voor de meerderheid van de medewerkers geldt dat het werk fysiek belastend is. Een optimale vitaliteit is van belang om maximaal te presteren. Het bedrijf investeert in duurzaam inzetbare medewerkers omdat alles wat SPIE Numac Groep doet, staat of valt met het vakwerk dat de medewerkers leveren.

 

Rol Inhealth

We zijn in 2013 gestart met het programma Vitaal Vakmanschap. Een programma dat vitaliteit verbindt met de strategie van de toenmalige Numac Groep.

De kern van Vitaal Vakmanschap is dat leidinggevende en medewerker met elkaar in gesprek gaan. De organisatie stimuleert en ondersteunt zowel de leidinggevende als medewerker.

Wij ontwikkelden:

  • Huisstijl voor het vitaliteitsprogramma Vitaal Vakmanschap
  • Website
  • Online vragenlijst
  • Vit Scan
  • Diverse communicatiemiddelen, zoals folders, flyers en een toolbox voor leidinggevenden.

Na de overname van Numac door SPIE kreeg Vitaal Vakmanschap een make-over die past bij de nieuwe SPIE Numac Groep. De kern van het programma bleef hetzelfde.

 Resultaat

  • Het programma Vitaal Vakmanschap is een bekend begrip geworden binnen en buiten de organisatie.
  • Medewerker en leidinggevende zijn in gesprek over vitaliteit.

Bekijk ook

TBI


Voor TBI, een groep van ondernemingen, leverde Inhealth verschillende diensten, waaronder het houden van sessies op strategisch niveau, het maken van een roadmap en de inzet van tools en een…
TBI

Verzuimbenchmark


Het doel van de Verzuimbenchmark is om het verzuim, verzuimoorzaken en verzuimaanpakken van organisaties in kaart te brengen en vervolgens te vergelijken met de branche.
Verzuimbenchmark

Bouwen met de ‘board’

6 februari 2015


Wat hebben wij een mooi vak. Elke dag bezig met waardevolle thema’s als werkprestaties, inzetbaarheid en gezondheid, die (ongelooflijk maar waar) steeds hoger op de managementagenda staan. Gevolg van deze…
Bouwen met de ‘board’