Roche Diagnostics

Vraag

Roche Diagnostics heeft de ambitie om een High Performance organisatie te zijn. In 2015 is de behoefte ontstaan om een duidelijke visie te vormen op duurzame inzetbaarheid. De vraag aan Inhealth is om samen met Roche Diagnostics:

  • De behoeftes uit de organisatie op te halen
  • De visie voor duurzame inzetbaarheid voor Roche samen met medewerkers te definiëren
  • Een incrementele aanpak voor het programma Life@Roche vorm te geven
  • De verschillende doelgroepen kennis laten nemen van en betrekken bij Life@Roche

 

Rol Inhealth

Samen met Inhealth zijn in 2016 en 2017 stappen gezet op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dit leidde tot het duurzame inzetbaarheidsprogramma Life@Roche. Het traject behelsde het ophalen van behoeftes, het vormen van een strategisch plan, het organiseren van de communicatie van Life@Roche en het inrichten van een portaal. De Roche professionals zijn ten slotte opgeleid om de implementatie van het programma zelf verder uit te rollen. Hiermee kwam het eigenaarschap volledig bij Roche te liggen.

In onderstaand filmpje wordt de tijdlijn van Life@Roche met bijbehorende stappen geschetst:

“Life@Roche verbindt onze ‘business’strategie met onze ‘people’strategie en zorgt ervoor dat wij een werkomgeving creëren, die ruimte biedt voor continue ontwikkeling en een leven in balans.”
Daniëlle Raalte, HR adviseur Roche Diagnostics

 Resultaat

  • Het overkoepelende programma Life@Roche, waar alle bestaande initiatieven zijn ondergebracht
  • Grote betrokkenheid van medewerkers bij het programma
  • Een doelgroepspecifieke aanpak

Bekijk ook

Roche dingt mee naar ESF-award 2016

7 november 2016


Roche, ontwikkelaar van geneesmiddelen en diagnostische testen, is één van de twaalf organisaties die meedingt naar de ESF-award van 2016. Het afgelopen jaar ontving Roche ESF-subsidie voor het ontwikkelen van…
Roche dingt mee naar ESF-award 2016

Programmamanagement


Aandacht voor duurzame inzetbaarheid is pas effectief als deze is verankerd in de bedrijfsvoering. Programmamanagement begint met een verkenning van de organisatie. Vervolgens wordt bepaald welke modules het meest succesvol…
Programmamanagement