ProRail

Vraag

Met een vergrijzende werknemerspopulatie, die fysiek en mentaal zwaar werk doet, zag ProRail de urgentie om naast een goede werkgever ook een gezonde werkgever te worden. Maar hoe doe je dat in een organisatie met een grote diversiteit aan medewerkers en vele afdelingen verspreid over het hele land?

 

Rol Inhealth

Inhealth ontwierp ProRail Vitaal: een vitaliteitsprogramma dat aansluit op de organisatiestructuur van ProRail en op de diversiteit van haar medewerkers.

 Resultaat

Door te kiezen voor een duidelijke centrale visie met een praktische uitvoering op maat, kan ProRail Vitaal uitermate slagvaardig zijn binnen een grote, politieke organisatie.

  • Jaarlijks worden er zo’n 25 “vitale” projecten uitgevoerd.
  • Successen worden gedeeld via de ProRail Vitaal website en nieuwsbrieven en dienen ter inspiratie voor collega’s.
  • ProRail Vitaal is een begrip en managers en medewerkers weten het te vinden als zij een vraag hebben op het gebied van vitaliteit.
  • Vitaliteit is een onderwerp van gesprek geworden en niet alleen op beleids- en managementniveau.
  • ProRail kan zich terecht een gezonde werkgever noemen.

Bekijk ook

Facilicom


Bij facilitair dienstverlener Facilicom wordt het belang van duurzame inzetbare medewerkers onderkend en zorgt fysiek zwaar werk voor de nodige uitdagingen. Inhealth biedt inzicht en geeft advies hoe hiermee om…
Facilicom

Sterk@Werk


Sterk@Werk helpt organisaties met online tools om medewerkers in beweging te krijgen op het gebied van gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid.
Sterk@Werk

Van Mindf*ck naar gezond gedrag

22 januari 2015


In het goochelprogramma Mindf*ck laat de illusionist Victor Mids een sterk staaltje van beïnvloeding van het onderbewustzijn zien. In een supermarkt wordt een willekeurig persoon gevraagd om een winkelmandje te…
Van Mindf*ck naar gezond gedrag