KLM

De vraag

“We hebben veel initiatieven rondom duurzame inzetbaarheid. Hoe maak ik hier voor de medewerkers een samenhangend geheel van? En hoe wordt het aanbod bruikbaar en vindbaar?” Met deze vraag kwam KLM bij Inhealth. KLM Royal Dutch Airlines is de oudste luchtvaartmaatschappij in de wereld. Met
meer dan 30.000 medewerkers is het één van de grootste werkgevers van Nederland. KLM koos voor de oplossing van Springest-Inhealth.

Onze aanpak: content op maat voor elke doelgroep

Piloten, pursers, stewardessen, technisch medewerkers: bij KLM zijn de doelgroepen heel verschillend. En daar hielden we rekening mee bij het ontsluiten van alle initiatieven en content. We ontwikkelden voor elk type gebruiker specifieke content. Dit brachten we samen in een gebruikersplatform.

Het resultaat: een inspirerend platform

Het online platform, My Health, is een plek waar medewerkers geïnspireerd en geactiveerd worden. Zij kunnen er interventies en content, zoals blogs en vlogs, vinden. Collega’s en experts ontwikkelen deze content en zorgen voor draagvlak.

Hoe nu verder?

Een platform bouwen en lanceren is één. Het platform tot een plek maken waar je graag komt is de volgende stap. KLM wil dat medewerkers via het platform blijvend gebruik maken van de voorzieningen en mogelijkheden.  Inhealth ondersteunt hierbij en is betrokken bij het ontwikkelen van leidinggevenden in hun rol. Daarnaast geven we vorm aan een ambassadeursnetwerk. Zo wordt het platform steeds meer onderdeel van de organisatie zelf.

Rob Koeleman (KLM), Lotte Mintjes (Zilveren Kruis) en Wouter Schouten (CZ) over het My Health portaal:

Send this to a friend