HVC

Vraag

HVC vindt een gezonde en vitale levensstijl voor haar medewerkers erg belangrijk en faciliteert daarom graag waar mogelijk. Dat doet HVC met HVC Fit: “Ons doel is dat onze mensen gezond en gemotiveerd hun pensioenleeftijd bereiken en hun vaardigheden op peil houden.”

Om een stap verder te kunnen zetten wil HVC meer inzicht in hoe het bedrijf en de medewerkers ervoor staan op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Daarnaast is er de behoefte om leidinggevenden beter uit te rusten en te inspireren met dit onderwerp.

Rol Inhealth

Om HVC te voorzien van meer inzicht in de huidige situatie heeft Inhealth factsheets gemaakt. Met deze factsheets zien leidinggevenden in één oogopslag hoe hun afdeling ervoor staat, wat er goed gaat en waar nog uitdagingen liggen.

Deze informatie kwam terug in trainingen die Inhealth heeft verzorgd voor leidinggevenden. De focus van deze trainingen ligt op de betekenis van duurzame inzetbaarheid, de visie van HVC hierop en een goede gespreksvoering tussen leidinggevenden en medewerkers.

De mensen van Inhealth brengen met hun kennis van de verschillende kanten van duurzame inzetbaarheid veel toegevoegde waarde.
De factsheets die ze voor ons ontwikkeld hebben, hebben ons, middels cijfers en grafieken, inzicht gegeven in ontwikkelingen en vooral ook in de sturingsmogelijkheden waarmee we concreet aan de slag kunnen.
Ellen Blaisse – Manager HR, HVC

 Resultaat

  • De urgentie van duurzame inzetbaarheid wordt beter gevoeld.
  • Leidinggevenden hebben meer kennis en vaardigheden opgedaan.

Lees ook

In 10 stappen van verzuim naar inzetbaarheid

18 juli 2017


“Hoe bewandel je de weg van verzuim naar inzetbaarheid”; een vraag die ons vaak wordt gesteld. En dat is ook niet gek. Je zou denken dat men massaal reageert op…
In 10 stappen van verzuim naar inzetbaarheid

Verzuimmanagement


Verzuim en gezondheidsmanagement hangen nauw samen. Naast inzetten op duurzame inzetbaarheid kan Inhealth ondersteunen bij het terugdringen van verzuim.
Verzuimmanagement

WENB en WWb


Brancheverenigingen WENB en WWb en Inhealth werken samen aan het inspireren en informeren van de leden, zodat zij stappen kunnen zetten op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
WENB en WWb

Verzuimbenchmark


Het doel van de Verzuimbenchmark is om het verzuim, verzuimoorzaken en verzuimaanpakken van organisaties in kaart te brengen en vervolgens te vergelijken met de branche.
Verzuimbenchmark

Business Case


Hoe maak je rendement van gezondheidsmanagement inzichtelijk en zijn de huidige investeringen in lijn met het gewenste resultaat? De Business Case van Inhealth geeft antwoord op deze vragen.
Business Case