Zin(geving) kun je maken!

11 januari 2018

De start van een nieuw jaar. Dit is vaak een moment van stilstaan en reflectie en waarop we terugblikken op alle hoogte- en dieptepunten. Zelf heb ik aardig wat verandering doorgemaakt de afgelopen tijd en heb ik me bezig gehouden met de vraag: ‘Wat vind ik écht belangrijk en zinvol in mijn leven?’. Omdat werk zo’n groot onderdeel is van dat leven en ik twee maanden geleden een nieuwe start heb gemaakt (als consultant bij Inhealth), gaat het ook over de vraag: ‘Vind ik mijn werk betekenis gevend?’. Werk is een belangrijke bron van zingeving. En, bewust of onbewust, is zingeving een belangrijk onderwerp bij de organisaties die ik ontmoet, wanneer het gaat over (duurzame) inzetbaarheid en prestatie van medewerkers. Maar wat maakt werk betekenisvol voor mensen? Is dat te beïnvloeden? En zo ja, hoe creëer je zinvol werk, voor jezelf, je collega’s of medewerkers?

Zingeving lijkt als vanzelf te ontstaan door groot en belangrijk werk dat veel impact maakt, zoals dat van artsen of politici. Maar onderzoek laat zien dat een gevoel van zingeving ook juist kan ontstaan tijdens de kleinste activiteiten en alledaagse bezigheden. Het gaat erom hoe jij en je omgeving invulling geven aan die activiteiten. Een paar voorbeelden:

Sterke kanten

Op je werk kunnen doen waar je goed in bent voelt lekker. Je raakt sneller in een flow en je behaalt je doelstellingen. Dit kan ervoor zorgen dat je inziet hoe belangrijk jij voor de organisatie bent. Je kunt echt waarde toevoegen. Je sterke kanten kun je vaak op meer manieren toepassen dan je verwacht. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van humor tijdens een vergadering, of het inzetten van je vriendelijkheid richting patiënten, klanten of collega’s.

Waardering

Een complimentje krijgen van je leidinggevende, een collega of een klant. Dat voelt altijd goed, toch? Je hebt het gevoel dat jij en je werk ertoe doen. Oprechtheid van de zender is daarvoor wel een cruciale voorwaarde.

Onderlinge besmetting

Kleine (non)verbale aanwijzingen van een gevoel kunnen zorgen dat anderen besmet raken met dat gevoel. Dus als jijzelf, als leidinggevende of collega, het belang en nut van de organisatie voelt en uitstraalt, kun je voor de hele organisatie een verschil maken.

Verbinding

Collega’s kunnen een werkdag extra leuk maken. Verbinden met de mensen om je heen geeft een goed gevoel, ook (of juist) in drukke tijden. Je hoort erbij en je aanwezigheid is belangrijk voor je omgeving.

Geven

Het krijgen van complimenten, steun en zorg van anderen voelt goed. Maar wetenschappelijk onderzoek laat zien dat geven aan anderen nog beter voelt! Zo voelt niet alleen de ander zich gewaardeerd, maar voel je jezelf ook extra waardevol.

 

Dus. Wat voor werk je ook doet, je kunt een zinvol verschil maken, in je eigen werk en dat van anderen.

En, vind ik mijn werk zingevend? Werken voor een doel waar ik en mijn collega’s in geloven, werk waarbij ik mijn creativiteit kan laten stromen, me inzetten voor anderen, collega’s met wie ik me (nu al) verbonden voel… Ik heb niks te klagen!

Deel artikel

Meer inspiratie