Yes! Dhr. R.W. de Boer MBA (in één dag)

17 april 2019

MBA in 1 dag, de laatste reeks dat Ben Tiggelaar deze ééndaagse geeft. Dapper besluit om zo’n populair en gaaf event te stoppen. Mijn collega Sandy en ik mochten erbij zijn. We zijn overladen met informatie, dus we hebben nog veel om op te reflecteren. Over leiderschap, over organisaties en organiseren, over strategie en over veranderen.

Ik kon in ieder geval veel parallellen leggen met mijn werk, met wat ik doe én waarom het soms zo’n ontzettend lastig onderwerp is. Hieronder vertel ik wat ik eruit heb gehaald.

 

Het Covey Kwadrant

In deze dag kon Covey (7 habits) natuurlijk niet ontbreken. Één van de zeven gewoontes gaat over het voorrang geven aan belangrijke zaken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn ook urgente zaken. Echter, het is goed om je bewust te zijn van wat wel en juist niet belangrijk is. Tiggelaar vertelde: “Hoe vaak kom je wel eens een to do lijst uit het verleden tegen, waar een niet afgestreepte to do op stond? Is de wereld, organisatie of opdracht nu vergaan?”. Wees je hier bewust van. Neem tijd voor echt belangrijke zaken en sla de niet belangrijke zaken af, ze zijn immers niet belangrijk.

In mijn optiek vallen alle thema’s die met inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid te maken hebben hieronder: super belangrijk, maar helaas vaak minder urgent. Nu nog de niet belangrijke zaken van het bordje af krijgen. Concrete tip: zorg dat je alvast tijd in je agenda blokkeert voor dit soort werk, de invulling komt later, zorg er in ieder geval voor dat je er ruim van tevoren tijd voor hebt gemaakt.

 

Automatische piloot

Een andere reden waarom het zo moeilijk is, is dat ons gedrag grotendeels automatisch en onbewust is. We hebben allemaal zo onze gewoontes, en “eigen-aardigheden”. Van hoe we in de ochtend opstaan, hoe we onze koffie drinken, wanneer we de kinderen van school halen, hoe we onze route in de supermarkt lopen en waar we zitten in de kantoortuin.

Bewust worden van deze patronen en deze eventueel doorbreken is wat nodig is. Wat daarbij kan helpen is de omgeving en mogelijkheden zo in te richten dat het makkelijker wordt om het goede gedrag te vertonen.

 

Zie je de vooruitgang?

Dus je weet wat belangrijk is en je hebt tijd gemaakt voor de minder urgente, maar belangrijke zaken. Je bent op de hoogte van je patronen en hebt deze doorbroken en je bent lekker bezig. Maar ja, zie je nu vooruitgang? Gaat het beter, voel je je lekkerder in je vel, ga je vooruit, maak je (kleine) stapjes?

Deze vooruitgang, deze kleine overwinningen, persoonlijk of met het team zijn ontzettend belangrijk om je van die verandering bewust te worden en zichtbaar te maken (zie ook mijn blog over gamification). Hierdoor blijft de motivatie hoog en zal het nieuwe gedrag inslijten. Anders is de valkuil dat je weer in je oude patronen terechtkomt.

 

Aandacht, continu

De vooruitgang zichtbaar maken zodat het is op te merken is dus belangrijk, omdat het motiverend werkt. Echter, deze vooruitgang is niet altijd te zien voor degene die ermee aan de slag is. Anderen kunnen hierbij helpen en binnen organisaties hebben leidinggevenden een hele belangrijke rol in het signaleren en motiveren bij dit soort processen.

Hiervoor is oprechte aandacht nodig, het gesprek, goed kijken, aanmoediging en support. Er is helaas geen one-size-fits all. Hier is ‘situationeel leiderschap’ voor nodig. Iedere collega heeft weer een andere stijl van leiderschap of leidinggeven nodig om stappen vooruit te kunnen maken.

 

Dit waren zo een paar dingen, die bij mij zijn blijven hangen, maar ja, ik zit daar natuurlijk ook met een bepaalde bril en luister met name naar wat voor ons werk relevant is. De komende dagen ga ik er nog verder mee aan de slag, wie weet komt er nog een blog uit (over Gallup onderzoek, coördinatie in organisaties volgens Mintzberg, S.I.G.N. van Marcus Buckingham, S.C.A.R.F. van David Rock). Dus wil je graag meer weten, of het hier een keer over hebben. Volg sowieso de blogs van Ben Tiggelaar. En als je met mij of Sandy in gesprek wilt, laat het weten!

Meer inspiratie

I-deals: de i-deale toekomst?
Lees meer
Augustus: komkommertijd, werkdruk vs ZZP en bewegen vs obesitas
Lees meer
Onbenut potentieel van de ESF subsidie
Lees meer
Wat goed dat ik dit heb geschreven!
Lees meer

Send this to a friend