Win, win, win

25 februari 2019

Op 20 februari was het internationale dag van de Sociale Rechtvaardigheid. Een dag, ingesteld door de Verenigde Naties, om alle lidstaten aan te sporen het bewustzijn rondom werkloosheid, sociale uitsluiting en armoede te vergroten en wereldwijd gelijke kansen voor iedereen te bevorderen ongeacht geslacht, ras, religie, leeftijd, cultuur of handicap. Dat dit hard nodig is, is helaas nog altijd een werkelijkheid, ook in Nederland.

Voor iedereen de toekomst van werk verrijken

Bij Inhealth geloven we erg in sociale rechtvaardigheid, met name bekeken vanuit de factor werk. Onze purpose is ook niet voor niets “Samen verrijken we de toekomst van werk”. We willen hier niet alleen commercieel, maar ook maatschappelijk invulling aan geven, omdat we vinden dat ‘de toekomst van werk’ voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn. En omdat we denken dat het voor onze eigen medewerkers van toegevoegde waarde is om op je werk tijd te besteden aan zingeving. Dat je daar een leukere baan van krijgt en een leukere werknemer van wordt. Want van geven daar word je gezonder, stressbestendiger en gelukkiger van.

Mijn bijdrage aan sociale rechtvaardigheid

Ik mag hier sinds kort, als social responsibility officer bij Inhealth (naast mijn huidige functie) tijd en energie in steken. Hoe mooi is dat? Zo ben ik in gesprek met Emma at Work, een organisatie die als missie heeft om alle jongeren, van 15-30 jaar, met een chronische fysieke aandoening te ondersteunen op weg naar werk en in hun ontwikkeling. Door je te verbinden aan organisaties of stichtingen die hetzelfde doel nastreven als jouw eigen bedrijf, kun je niet alleen anderen helpen, maar ook je eigen doelen verwezenlijken. Zo zijn er al veel voorbeelden van vruchtbare samenwerkingen met het bedrijfsleven. En er is nog steeds hard hulp nodig. Sluit je aan? Samen maken we meer impact en daar wordt iedereen beter van: degene die onderweg is naar werk, de werknemer én de werkgever die meer gezonde, stressbestendigere en gelukkige employees heeft.

Ik zeg: win, win, win!

Deel artikel

Meer inspiratie