Werkplezier verhogen op kantoor? Plaats een plant!

bureau met planten voor hoger werkplezier

Planten zijn weer helemaal terug in het interieur, terug van weggeweest. Dat planten voordelen hebben wisten we natuurlijk al lang, zowel thuis als op kantoor. Een voorbeeld hiervan is dat planten kunnen bijdragen aan het werkplezier op kantoor. Bij Inhealth zijn we het liefst omringd door planten. De voordelen van planten passen helemaal bij waar we voor staan als Inhealth.

Het verhogen van werkplezier door planten op kantoor

De vijf grootste voordelen die wetenschappelijk bewezen zijn (zoals genoemd in dit artikel van MT.nl):

  • Verbetering concentratie en geheugen
  • Minder stress
  • Minder ziekteverzuim
  • Minder depressief
  • Ook bloemen maken gelukkig

De hier genoemde voordelen leveren allemaal een bijdrage aan een beter werkklimaat. Uit recent onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld 10 procent beter functioneren en presteren in een gezonde, inspirerende werkomgeving. De meerderheid geeft aan zich energieker en gezonder te voelen. Ook hebben werknemers het gevoel dat werkgevers daadwerkelijk om hun welzijn geven.

Planten en duurzame inzetbaarheid

De voordelen vallen allemaal onder de noemer duurzame inzetbaarheid. Dit is waar wij als Inhealth voor staan. Als Inhealth willen wij organisaties gezonder maken en onze dienstverlening levert tal van voordelen, waaronder lager verzuim, hogere productiviteit en een aantrekkelijk werkgeversprofiel. Misschien kunnen we in het vervolg ook meer planten aanbevelen bij onze klanten?

Persoonlijke voordelen

Eerst maar eens genieten van de persoonlijke voordelen voor mij bij Inhealth. Wat te denken van een meer gezonde en ontspannen sfeer op kantoor. Leukere collega’s met daarnaast ook nog het voordeel dat het er op kantoor leuker uitziet. Een leuke omgeving voor het ontvangen van klanten, leveranciers en netwerkpartners. Volgens mij redenen genoeg om vandaag nog te kijken of er planten op jouw kantoor nodig zijn!

Send this to a friend