Waar voor je geld als het gaat om gezondheidsmanagement!

8 mei 2015

Casus: ‘Kees heeft meegedaan aan een individuele gezondheidsinterventie aangeboden door zijn bedrijf. Hij is in 3 maanden tijd 10kg afgevallen, voelt zich fit, kan zijn werk beter aan en vertelt dit enthousiast aan zijn collega’s. Die kijken hem vreemd aan en vinden het maar stom dat hij niet meer elke week die zelfgebakken cake van zijn vrouw meeneemt naar het werk. Kees voelt zich niet gesteund door zijn collega’s en binnen no-time is hij weer terug gevallen in zijn oude gedrag en is zelfs meer aangekomen dan voorheen.’

Wat gaat hier mis? Als bedrijf denk je het goed te doen, je investeert je in je medewerker, maar zonder duurzaam resultaat… Niet leuk voor zowel de werknemer als de werkgever!

Het gaat hier mis doordat Kees zich met zijn gezonde gedrag een vreemde eend in de bijt voelt en niet gesteund wordt door zijn collega’s, in tegendeel zelfs. Het ontbreekt hier duidelijk aan een gedeelde visie, gedeelde normen en waarden als het gaat over het thema gezondheid en fitheid.

Wij tackelen dit in onze opdrachten door middel van programmamanagement dat ook altijd rekening houdt met de cultuur binnen de organisatie. Door de veranderaanpak, de communicatie en de interventies op elkaar af te stemmen kunnen we een gedeelde visie op het gebied van gezondheid en vitaliteit inbedden in het DNA van de medewerkers. Hierdoor bereiken wij duurzame resultaten. Men vindt het samen belangrijk, moedigt elkaar aan en steunt elkaar als het even tegen zit. Zo houd je het samen vol en krijg je als organisatie waar voor je geld!

Deel artikel

Meer inspiratie