Verzuim – inzetbaarheid: Training en coaching leidinggevenden

Verzuim - inzetbaarheid: Training en coaching leidinggevenden

Steeds meer bedrijven willen aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers, maar de aanpak blijkt in de praktijk best uitdagend. In een serie vlogs neem ik je mee in de weg van verzuim tot inzetbaarheid. Dit doen we in 10 stappen. Een overzicht hiervan vind je onderaan deze pagina. Vandaag licht ik de zesde stap toe: training en coaching leidinggevenden.

Stap 6 – Training en coaching leidinggevende

Leidinggevenden staan in direct contact met de medewerker. Dit maakt ze de belangrijkste schakel binnen het beleid voor verzuim en inzetbaarheid. Met voldoende training en begeleiding van je leidinggevenden zorg je voor een sterke basis om verzuim en inzetbaarheid aan te pakken. In dit filmpje licht ik dit toe en vertelt collega Lobke Mentrop over haar eigen ervaring als leidinggevende.

Deze vlog is onderdeel van een serie van tien. Klik hieronder voor de vorige vlogs en bekijk vast welke stappen nog volgen:

Meer weten over onze expertise op gebied van verzuimmanagement? Uiteraard kun je contact opnemen met mij via sandy@inhealth.nl.

Send this to a friend