Verzuim – inzetbaarheid: Sturen op impactvolle interventies

Sturen op impactvolle interventies

Steeds meer bedrijven willen aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers, maar de aanpak blijkt in de praktijk best uitdagend. In een serie vlogs neem ik je mee in de weg van verzuim tot inzetbaarheid. Dit doen we in 10 stappen. Een overzicht hiervan vind je onderaan deze pagina. Vandaag licht ik de achtste stap toe: sturen op impactvolle interventies.

Stap 8 – Sturen op impactvolle interventies

Organisaties zetten vaak verschillende interventies voor inzetbaarheid op. Denk hierbij aan workshops, informatiesessies en individuele begeleidingstrajecten. Dit is goed, maar het is wel belangrijk om hierin het overzicht te houden. Anders weet zowel de medewerker als werkgever niet meer wat er speelt en worden de interventies niet optimaal benut. Een vraag die je als werkgever kan stellen is: “Kloppen de interventies nog steeds met de strategie van onze organisatie en de doelen die we willen bereiken?”. Hoe dit in z’n werk gaat, licht ik in de onderstaande video verder toe.

Deze vlog is onderdeel van een serie van tien. Klik hieronder voor de vorige vlogs en bekijk vast welke stappen nog volgen:

Meer weten over onze expertise op gebied van verzuimmanagement? Uiteraard kun je contact opnemen met mij via sandy@inhealth.nl.

Send this to a friend