Verzuim – inzetbaarheid: Leidend team

Steeds meer bedrijven willen aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers, maar de aanpak blijkt in de praktijk best uitdagend. In een serie vlogs neem ik je mee in de weg van verzuim tot inzetbaarheid. Dit doen we in 10 stappen. Een overzicht hiervan vind je onderaan deze pagina. Vandaag licht ik de vierde stap toe: leidend team.

Stap 4- Leidend team

Vanuit het oude organisatiedenken wordt alles van bovenaf bepaald. De directie of het Management Team betaalt en bepaalt. Idealiter draaien we dit juist om! Dat betekent dat het leidend team niet alleen bestaat uit een stuurgroep (met inderdaad directie en HR), maar ook uit een projectgroep en een klankbordgroep. In onderstaande video licht ik dit toe en neemt collega Tosca Jansen ons mee in een verhaal uit de praktijk.

Deze vlog is onderdeel van een serie van tien. Klik hieronder voor de vorige vlogs en bekijk vast welke stappen nog volgen:

Meer weten over onze expertise op gebied van verzuimmanagement? Uiteraard kun je contact opnemen met mij via sandy@inhealth.nl.

Send this to a friend