Stage lopen bij Inhealth, hoe is dat?

16 juli 2019

Julia heeft in 2019 een half jaar meegelopen als communicatiestagiair en vertelt er graag over!

Vertel eens, wie ben je en wat houdt jou zoal bezig?

Op dit moment ben ik bezig met mijn master communicatiewetenschap aan de VU, gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting en marketing. Hiervoor heb ik een bachelor of sciences behaald aan Leiden University College The Hague. Tijdens deze opleiding hield ik mij voornamelijk bezig met globale publieke gezondheid. Vanuit mijn gezondheids- en communicatieachtergrond ben ik geïnteresseerd in vraagstukken als ‘hoe bereik je de grote massa?’ en ‘hoe krijg je deze vervolgens in beweging?’. Bij Inhealth kon ik mijn studies combineren en met dit soort vragen aan de slag.

Wat heb je tijdens je stage allemaal gedaan?

Bij Inhealth kreeg ik de ruimte om op alle vlaktes mee te kijken. Aan de ene kant leerde ik kleine dingen, zoals hoe de achterkant van een website werkt. Anderzijds mocht ik mee naar klanten om informatie op te halen of deel te nemen aan overleggen. Daarnaast heb ik veel teksten geschreven en content gemaakt voor de klant.

Wat vond je het leukste aan je stage?

Het meegaan naar klanten. Dit geeft een concreet beeld van de doelgroep. Hoe is de sfeer binnen het bedrijf en tussen collega’s? Wat heeft de doelgroep nodig? En welke taal werkt het beste? Als je weet met wie je te maken hebt, is het leuker om vervolgens met de content voor de klant aan de slag te gaan.

Wat heb je geleerd tijdens je stage?

Bij Inhealth heb ik opnieuw leren schrijven. In plaats van academische stukken moest ik nu aan de slag met teksten voor verschillende doelgroepen. Iedere doelgroep vergt weer een andere aanpak, manier van aanspreken en dus manier van schrijven. En dat is nog behoorlijk lastig! Daarnaast heb ik tijdens mijn stage vooral geleerd hoe alles binnen een bedrijf werkt. Voor mij was alles nieuw: van planningen maken tot contact met collega’s, werk uitbesteden en deelnemen aan overleggen. Je ervaart het hele proces en deze kennis neem je in alles mee.

Hoe heb je je tijd bij Inhealth ervaren?

Volgens mij ben ik heel erg verwend. Inhealth bood ontzettend veel vrijheid, mogelijkheden, begeleiding en vertrouwen. Ik mocht precies aangeven wat ik wilde leren en dit vervolgens ook uitvoeren. Dit gaf mij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vergrootte voor mij het plezier in mijn stage. Daarnaast heb ik mij op geen enkel moment stagiaire gevoeld, maar altijd als deel van het team. Dat vond ik erg fijn.

Heb je nog tips voor toekomstige stagiaires?

Als je meer praktijkervaring wilt opdoen buiten je studie, dan is de stage bij Inhealth ideaal. Dit komt door de vrijheid en vele mogelijkheden binnen de stage. Daarnaast kan je met verschillende achtergronden bij Inhealth aan slag. Denk bijvoorbeeld aan studies als gezondheidswetenschappen, psychologie of grafische vormgeving. Vind je het interessant om met consultants mee te kijken? Of ben je geïnteresseerd in een specifieke klant? Je mag eigenlijk altijd overal aanhaken. Dit zorgt voor veel variatie binnen je stage. Zo kan je je ervaring zo breed maken als je zelf wilt.

Meer inspiratie

Stage @Inhealth
Lees meer
Hoe succesvol te interveniëren
Lees meer
Onderweg naar een management-loze organisatie: holacracy
Lees meer
Lost in portals: ontwikkel een tool die wérkt
Lees meer

Send this to a friend