Stage lopen bij Inhealth, hoe is dat?

Dana is sinds begin februari stagiaire bij Inhealth en ondersteunt op het gebied van communicatie op verschillende klanttrajecten. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees hieronder haar verhaal!

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Dana, 23 jaar en momenteel bezig met het afronden van mijn master Communication, Health and Life Sciences aan de universiteit van Wageningen. Na het leren van vele communicatie- en gezondheid theorieën kon ik niet wachten om een kijkje te nemen hoe het er in de praktijk aan toe gaat. En hierbij heb ik het geluk dat ik mijn afstudeerstage mag lopen bij Inhealth!

Wat doe je allemaal tijdens je stage?

Mijn stage is erg divers. Zo houd ik mij bezig met het creëren van content voor op de website en LinkedIn van Inhealth zelf, maar werk ik ook aan content voor verschillende klanten. Hierbij vind ik het super interessant om te zien hoe bepaalde communicatiestrategieën tot stand komen en wat ingezet kan worden om werknemers gezonder, bewuster en energieker te maken. Laatst mocht ik een magazine maken voor een klant voor de kick-off van een gezondheidsprogramma, waarbij ik verschillende medewerkers heb mogen interviewen. Super leuk om te doen! Dit doe ik 3 dagen per week, de andere twee dagen werk ik aan mijn stageonderzoek. Dit onderzoek gaat over werkgeluk in het thuiswerken onder generatie-x kenniswerkers. Tot slot volg ik nog de course Strategic Health Management wat een hele leerzame ervaring is!

Wat vind je het leukste aan je tijd bij Inhealth?

Het leukste aan mijn tijd bij Inhealth vind ik om volledig onderdeel te zijn van de organisatie, waarbij ik ook mijn eigen verantwoordelijkheden heb. De sfeer binnen Inhealth is erg fijn: iedereen staat open voor een gezellig praatje en alles mag en kan, zolang je maar je verantwoordelijkheden nakomt. Ik merk dat Inhealth mij inspireert om verder te denken dan de ‘standaard’ en te denken aan wat er allemaal mogelijk is binnen het werkveld.

Wat vond je tot nu toe het meest leerzaam?

Het meest leer ik van meelopen met de collega’s, om te zien hoe zij te werk gaan en bijvoorbeeld een communicatiestrategie maken. Ik leer nu om op een hele andere manier te schrijven dan de standaard academische teksten in mijn studie. Daarbij leer ik ook veel van de manier waarop de organisatie bestuurd wordt; via Holacracy. Dit is zo’n bijzondere manier van werken, waar veel organisaties in mijn ogen nog veel van kunnen leren. Ook krijg ik tijdens mijn stage hele fijne begeleiding, waardoor ik niet alleen mijn professionele vaardigheden kan ontwikkelen, maar ook op persoonlijk vlak veel kan leren!

Goed nieuws! Vanaf begin 2022 is er weer plek voor een nieuwe stagiair(e) communicatie. Bekijk hieronder de vacature.

Send this to a friend