Communicatie stage @Inhealth

Cindy was van september 2019 t/m februari 2020 stagiaire bij  Inhealth, inmiddels werkzaam als communicatie-adviseur. Benieuwd naar haar stage ervaring? Lees hieronder haar verhaal!

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Cindy en heb een master communicatiewetenschap gedaan aan de VU. Tijdens de master heb ik mij gespecialiseerd in gezondheidsvoorlichting en marketing. Ik vond gezondheidsvoorlichting altijd heel interessant in theorie, maar ik was ook benieuwd wat ik hiervan zou vinden in de praktijk. Vandaar dat ik tijdens het afronden van mijn studie ervoor heb gekozen om deze stage ernaast te doen. Na het afronden van deze stage in januari, zal ik hier ook aan de slag gaan als communicatiemedewerker. Supertof!

Wat doe je allemaal tijdens je stage?

Het is een hele diverse stage. Zo houd ik mij bezig met teksten schrijven voor verschillende klanten, maar heb ik ook in het begin van mijn stage een sportshirt voor Inhealth mogen ontwerpen. Tegenwoordig krijg ik steeds meer verantwoordelijkheden en mag ik ook mee naar klanten. Dat is natuurlijk helemaal leuk, want dan zie je ook voor wie je de content schrijft. Je kunt dan de sfeer proeven binnen een bedrijf en je krijgt een concreet beeld van de doelgroep. Laatst mocht ik bijvoorbeeld mee naar Deltion, een mbo-school in Zwolle, en mocht ik ondersteunen tijdens een communicatiespel. Vervolgens ben ik ook betrokken geweest bij de stappen die daarna zijn ondernomen, namelijk het maken van een moodboard en een communicatieplan. Heel interessant om te zien hoe zoiets tot stand komt.

Wat vind je het leukste aan je tijd bij Inhealth?

Geen dag is nog hetzelfde geweest! Vanaf het begin heb ik mee mogen kijken en draaien in verschillende projecten, voor zowel klanten als intern. Daarnaast werd ik vanaf dag één als volwaardig teamlid gezien en kreeg ik mijn eigen projectjes. Zo heb ik elke dag wel iets te doen en leer ik heel veel. Gelukkig ben ik vanaf het begin altijd wel erg goed begeleid en werd ik niet volledig in het diepe gegooid. De vrijheid en flexibiliteit die Inhealth biedt, is ook heel fijn. Zo is er de mogelijkheid tot thuiswerken en mag je in grote lijnen je werktijden zelf bepalen, zolang je maar je werk doet en er tijdens meetings bent.

Wat vond je tot nu toe het meest leerzaam?

Het werken binnen een organisatie, het plannen en het verantwoordelijk zijn voor je eigen projecten. Dat zijn wel de grootste leerpunten voor mij geweest. Het meest leerzame project waar ik tot nu toe volledig betrokken bij ben geweest, is het maken van een online magazine voor Friesland Campina. Tijdens de Week van de Werkstress hebben we hiervoor een magazine gemaakt voor alle medewerkers. Van het begin tot het einde ben ik hierbij betrokken geweest en heb ik samengewerkt met de accountmanager, communicatiestrateeg en de visueel vormgeefster. Voor de inhoud van het magazine heb ik met verschillende experts gesproken, artikelen geschreven en mij in de wetenschap achter stress verdiept. Vervolgens is het dan natuurlijk ook leuk om te horen dat het magazine goed is ontvangen binnen het bedrijf!

Send this to a friend