Nieuwe lichting Health Managers!

9 november 2016

Gisteren was de diploma-uitreiking voor de deelnemers van de 4e editie van de Course Strategic Health Management. Het afgelopen half jaar hebben zij zich ontwikkeld op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Maarten Jan Stam typeerde in zijn toespraak deze groep als een groep die aan de ene kant op zoek was naar strategische ontwikkeling, maar aan de andere kant ook zeker zoekende was naar praktische houvast.

Strategische én praktische gezondheidsmanagement

Met deze brede interesse is rekening gehouden in de keuze van sprekers. Een strategische basis werd in de eerste modules gelegd door Erik Lanting en door Jeroen Kemperman, die gespecialiseerd is in nieuwe businessmodellen. Deze strategische kennis is onmisbaar bij het implementeren en verankeren van gezondheidsmanagement in de organisatie. Maar hoe krijg je mensen echt in beweging? Handvatten daarvoor werden aangereikt door Sanne Hemmer met haar verhaal over gedragsverandering en door Mayke Rongen-Vermeer aan de hand van diverse praktijkcasussen. “Wat Inhealth als opleider sterk maakt is dat zij goed inspelen op de veranderingen in het werkveld en deze vertalen in het opleidingsprogramma”, aldus één van de deelnemers.

Persoonlijk leertraject

Tijdens de diploma-uitreiking werd elke deelnemer persoonlijk toegesproken door Maarten Jan. Gedurende de Course stond het persoonlijke leertraject centraal, dus voor iedereen had de Course zijn eigen betekenis. Waar de een zich vooral heeft ontwikkeld als betere gesprekspartner binnen zijn of haar eigen organisatie, is de ander echt in de rol van adviseur gekropen. Weer iemand anders heeft veel kennis en kunde opgedaan om gezondheidsmanagement verder door te voeren. Eén van de deelnemers merkte op: “Ik was volledig vastgelopen in mijn werk. Het volgen van de opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik weer in beweging ben.”

We willen alle deelnemers bedanken voor hun waardevolle bijdrage en we wensen hen heel veel succes om met de opgedane kennis verschil te maken in de duurzame inzetbaarheid van Nederland!

Nieuwe editie Course Strategic Health Management

Vanaf dinsdag 7 februari 2017 start weer een nieuwe editie van de Course, waar we erg naar uitkijken. Maarten Jan: “Ik krijg zo veel energie van de opleiding. Ik merk dat we personen en daarmee heel veel organisaties kunnen helpen en inspireren.” Aanmelden voor de volgende editie kan nog, kijk daarvoor op de pagina over de Course Strategic Health Management.

Deel artikel

Meer inspiratie