Toekomst van werk voor de mbo’er van nu

6 maart 2018

Regelmatig drukken mensen hun zorgen uit over de aansluiting van huidige opleidingen met de beroepen van de toekomst. Beroepen veranderen. Dat hebben ze altijd gedaan en dat zullen ze altijd blijven doen. Door robotisering nu misschien wel meer dan ooit. Vooral mbo’ers schijnen daar last van te krijgen en worden volgens velen onvoldoende hierop voorbereid. En dat is jammer, want de mbo’ers van nu zijn jouw werknemers van morgen.

Mila is stagiair bij Inhealth en volgt de mbo-4 opleiding tot Management assistent. Het grootste risico schijnt weliswaar te liggen bij leerlingen van mbo-2 opleidingen, maar we zijn toch heel benieuwd in hoeverre Mila wordt voorbereid op de toekomst. We stellen haar daarom een aantal vragen.

Ontwikkeling van werk

Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER: “Wij zouden graag willen dat veel eerder met jongeren wordt gesproken over welke beroepen in ontwikkeling zijn. Waar is werk? En hoe ziet zo’n beroep eruit? Want vaak hebben jongeren daar een heel verkeerd beeld bij en daarom kiezen ze het dan niet.” (zoals gepubliceerd op nos.nl).

Bij het kiezen van jouw opleiding tot management assistent, heb je toen rekening gehouden met de ontwikkeling van beroepen? Waarom wel/niet?

Mila: “Op 15-jarige leeftijd heb ik een behoorlijk toekomstbepalende keuze moeten maken; ik moest een opleiding kiezen. Ik heb toentertijd voor de opleiding management assistent gekozen, omdat dit een zeer brede opleiding is, waar ik, als ik in richting wil veranderen, nog veel aan zal hebben. Toen ik de opleiding koos heb ik niet zozeer naar de ontwikkeling van het beroep gekeken, maar meer naar wat functioneel en efficiënt kan zijn in diverse beroepen. Dit heb ik gedaan omdat ik niet helemaal wist wat ik wilde doen.

Naar mijn gevoel heb ik op mijn middelbare school niet voldoende informatie/begeleiding gekregen betreft opleidingen en de toekomst daarin. Ik heb een test gemaakt om te kijken wat er bij mij past, wat ik leuk vind om te doen en uiteraard waar ik goed in ben. Ik heb zodoende een keuze gemaakt zonder mij echt in het vak te verdiepen.
Omdat ik van plan ben om verder te studeren op hbo ben ik daar wel van plan te kijken wat voor opleiding efficiënt is om te volgen.”

Voorbereiding door mbo-scholen

Schenkt jouw school aandacht aan de ontwikkeling van banen? Bereiden ze jou voldoende voor op de toekomst van werk?

Mila: “De laatste jaren zijn bedrijven zich erg aan het moderniseren. Ik merk dat scholen daar in achterlopen. Er wordt wel met SharePoint en dergelijke gewerkt, maar verder dan dat gaat het niet.

Omdat mijn opleiding zo breed is heb ik wanneer ik door ga studeren veel keuze en misschien ook wel een voorsprong, omdat ik wanneer ik afstudeer al veel ervaring bij bedrijven/organisaties heb opgedaan. Dit vind ik een goede voorbereiding op de toekomst. Echter vind ik wel dat er weinig aandacht aan vervolgopleidingen wordt geschonken. Er wordt niet gekeken naar wat jij eigenlijk leuk vindt of dat de opleiding wel bij je past. Daarentegen word je wel verteld dat je door moet studeren.”

Toekomstverwachtingen

Hoe verwacht je dat jouw werkveld van management assistentie de komende 40 jaar gaat veranderen?

Mila: “Ik verwacht dat er de komende 40 jaar veel gaat veranderen in mijn werkveld wat betreft modernisatie en hierdoor de werkwijze. Ik geloof ook dat er veel werkzaamheden door robots over worden genomen.

Maar niet alleen op mbo vindt werkloosheid en verandering plaats. Voor hbo’ers en wo’ers wordt het ook steeds moeilijker werk bij hun opleiding te vinden. Ik druk vooral mijn zorgen uit over het aantal studenten dat een opleiding heeft gekozen en hiermee stopt. Ik ben er van overtuigd dat er een verantwoordelijkheid bij de middelbare scholen ligt leerlingen goed in te lichten over opleidingen en de toekomst, zodat ze een goede keuze kunnen maken voor hun toekomst.”

Verbinding met de praktijk

Er wordt veel geadviseerd om opleidingen meer te verbinden met de praktijk. Bijvoorbeeld door meer bij bedrijven mee te werken en te leren. Welk verschil merk jij tussen leren op je stage bij Inhealth en leren bij vakken op school?

Mila: “Ik merk dat ik verschil zie tussen de werkwijze op school en de werkwijze van Inhealth. Inhealth is een modern bedrijf, waarin veel ontwikkelingen plaats vinden. De werkwijze op school is ouderwetser en omdat bedrijven verschillen in modernisatie, vind ik het goed dat er op mijn opleiding veel stage wordt gelopen.

Ik heb verschillende taken uitgevoerd bij Inhealth die ik op school nooit zou (kunnen) leren. Op school leer ik ook veel dingen die bij Inhealth bijvoorbeeld niet van pas komen, maar in andere bedrijven wel efficiënt zouden kunnen zijn.”

Lees ook:

Deel artikel

Meer inspiratie

Duurzame inzetbaarheid is kijken naar de toekomst (artikel)

11 juli 2017


Regelmatig drukken mensen hun zorgen uit over de aansluiting van huidige opleidingen met de beroepen van de toekomst. Beroepen veranderen. Dat hebben ze altijd gedaan en dat zullen ze altijd…
Duurzame inzetbaarheid is kijken naar de toekomst (artikel)

Laat leren renderen

13 februari 2015


Regelmatig drukken mensen hun zorgen uit over de aansluiting van huidige opleidingen met de beroepen van de toekomst. Beroepen veranderen. Dat hebben ze altijd gedaan en dat zullen ze altijd…
Laat leren renderen

‘Tevreden over de bevlogenheid van uw medewerkers?’

19 oktober 2015


Regelmatig drukken mensen hun zorgen uit over de aansluiting van huidige opleidingen met de beroepen van de toekomst. Beroepen veranderen. Dat hebben ze altijd gedaan en dat zullen ze altijd…
‘Tevreden over de bevlogenheid van uw medewerkers?’