Kennis voor het oprapen – Rumbold 22 september te Utrecht

20 september 2016

Kennis: “het vermogen dat iemand in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren door gegevens (van externe bronnen) te verbinden, te laten reageren met eigen informatie, ervaringen en attituden.” Ik vond deze definitie in een encyclopedie; het type naslagwerk dat op de basisschool één van mijn belangrijkste bronnen van informatie was, voor het slagen van mijn spreekbeurt over paarden.

Kennis in het nieuwe tijdperk

Waar nog niet zo lang geleden “kennis” grotendeels een boekenaangelegenheid was, hebben globalisering en internet gezorgd voor een nieuw tijdperk: een tijdperk waarin informatie voor het oprapen ligt, breed verspreid en voor iedereen toegankelijk. Met nieuwe vragen en dilemma’s tot gevolg, diep doorsijpelend in onze dagelijkse realiteit:

  • Keuzestress –welke kennis neem je tot je? Tijd en aandacht is tenslotte schaars goed.
  • Het betekenis geven aan informatie vanuit allerlei verschillende bronnen, we zien, horen en lezen (VEEL) we meten (onderzoek) en maken mee (ervaring), hoe linken we dit?
  • Het efficiënt en effectief delen van kennis tussen organisaties en mensen: organisaties worden steeds afhankelijker van hun netwerkpositie en mensen werken steeds korter op één plek, hoe borgen we deze kennis?

Als organisatie met “co-creatie” als één van onze kernwaarden gedijen wij echter prima in dit tijdperk. Kennis delen we met iedereen en graag, tot plannen en oplossingen komen we graag samen, in verbinding met klanten en andere professionals.

Duurzame inzetbaarheid – Strategie & Realisatie

Donderdag is Rumbold, een organisatie die lééft onder het mom van kennis delen en kennis tot je nemen, bij ons te gast. We faciliteren een bijeenkomst met het thema “Duurzame inzetbaarheid – Strategie & Realisatie”. Professionals vanuit verschillende hoeken maar met gedeelde interesses komen samen om dit thema uit te diepen. Tevens delen onze relaties vanuit het St. Antonius, Roche en Prorail hun ervaringen vanuit de praktijk. Meer weten, of ook aanwezig zijn? Laat het mij weten of kijk op de website van Rumbold. Je bent van harte welkom!

Deel artikel

Meer inspiratie