HR-professional in beeld: Johanna van Berge

Wie is Johanna?

Toen Johanna van Berge zo’n 10 jaar geleden tijdelijk een zwangere collega verving die ‘vitaliteit’ in haar pakket had, stemde ze eigenlijk alleen in omdat ze wist dat het tijdelijk was. Eenmaal aan de slag, ontdekte ze haar eigen passie rondom vitaliteit. En dan met name voor de mentale en- gedragsaspecten. Inmiddels is vitaliteit geen los HR-project meer binnen Sweco; Johanna is namelijk volledig aan de slag als adviseur vitaliteit en duurzame inzetbaarheid bij Sweco. Daarnaast is ze één van de interne coaches voor medewerkers die werk gerelateerde ontwikkelvragen hebben en is ze sinds de Covid-19 pandemie onderdeel van het Crisis Management Team (CMT).

Hoe hebben jullie medewerkers ondersteund de afgelopen tijd?

Kort na iedere persconferentie rondom Covid-19 houden wij een online bijeenkomst voor de hele organisatie. Hierin geven we betekenis aan wat de situatie voor ons als organisatie betekent en hoe we er mee om kunnen gaan; dit geeft richting en verbinding.

Gelukkig hadden wij al voor de pandemie een uitgebreid aanbod om medewerkers fysiek en mentaal te ondersteunen. Door Covid-19 maakten we een snelle transitie van offline naar online, en van lokaal naar landelijk. Zo is het programma ‘bewegen@sweco’ online gegaan en is het aanbod uitgebreid met bijvoorbeeld mindfulness en yoga, op suggestie van collega’s. Daarnaast organiseren we sessies voor medewerkers en leidinggevenden om best practices met elkaar te delen. Een mooi voorbeeld is het initiatief ‘walkie-talkie’, waarbij collega’s elkaar willekeurig en informeel online ontmoeten. Voor leidinggevenden hebben we extra aandacht middels kennissessies over specifieke thema’s zoals autisme en eenzaamheid. Informatie en tips kunnen leidinggevenden ook terugvinden in de online toolbox.

Wat heeft het afgelopen jaar jou gebracht?

Het klinkt nogal paradoxaal, maar door deze tijd zijn mijn rol en de thema’s die ik belangrijk vind veel zichtbaarder geworden in de organisatie. Gezondheid is bij iedereen top of mind geraakt.

Daarnaast heeft de pandemie mij duidelijk gemaakt hoe belangrijk werk en collega’s zijn in ons leven. En tegelijkertijd hoe kwetsbaar we zijn als mens. Vanuit mijn rol heb ik een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het ondersteunen van de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Dat motiveert mij enorm en het onderstreept nog eens extra het belang van werkplezier en duurzame inzetbaarheid.

Waar ligt jullie focus de komende tijd?

Samen met een aantal collega’s denk ik na over de nieuwe fase na corona en het hybride werken. Welke ‘nieuwe’ gewoontes willen we behouden en hoe kijken we aan tegen de functie van ons kantoorgebouw? En welk nieuw gedrag en welke stijl van leidinggeven hoort daarbij? Dit is een mooie uitdaging. Daarnaast organiseren we binnenkort weer de jaarlijkse groeien@sweco week, met dit jaar het thema werkgeluk.

Wat doe jij zelf om vitaal en inzetbaar te blijven?

Mijn werkdag start ik altijd met het halen van een frisse neus. Behalve op vrijdag, dan is er yoga vanuit Sweco. In de middag maak ik een flinke boswandeling in mijn ’achtertuin’; ik woon namelijk pal aan het bos. En tijdens het koffiezetten doe ik 15 – 20 squats, dus dat is minimaal 3x per dag.

Tip voor andere organisaties

Maak gebruik van de creativiteit en goede ideeën van je medewerkers en faciliteer deze waar mogelijk. Een voorbeeld; ons aanbod van bewegen@sweco bevatte eerst een aantal grote evenementen zoals de Dam-tot-Dam loop, maar de deelname bleef beperkt. In de loop van het programma zijn we steeds meer naar maatwerk gegaan, waarbij we de initiatieven van medewerkers zelf ondersteunen. Oftewel; een breed programma met meer oog voor de individuele behoefte van de medewerker.

Send this to a friend