Hoe houd je de rek erin?

25 april 2017

“Hoe houd je de rek erin?” Dat was één van de vragen waarmee Arjella van Scheppingen de vierde dag van de Course Strategic Health Management opende. Een terugblik op de interessante cursusdag van 18 april.

 

Vitaliteit hangt samen met autonomie, je competent voelen en verbondenheid

‘Hoe houd je de rek erin?’ is een prikkelende vraag; zeker voor professionals die zich bezig houden met gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Hoe blijf je als organisatie en medewerker vitaal? Uit onderzoek van Arjella blijkt dat vitaliteit vooral samenhangt met autonomie, je competent voelen en verbondenheid, gevolgd door werkstijl en sociaal kapitaal en als laatste beweging en voeding. Arjella besprak op een interactieve manier hoe je gedrag van mensen in organisaties positief kunt beïnvloeden. Duwen en controleren werkt averechts; gras groeit niet harder door er aan te trekken. Wat werkt wel? Actieve deelname van medewerkers waarbij zij voor zichzelf én voor de organisatie willen veranderen. Het gaat om het initiëren van samenwerking en het creëren van vertrouwen en eigenaarschap. Mensen veranderen vooral wanneer ze zelf betekenis kunnen geven aan het beoogde gedrag.

 

Gezondheidsmanagement vraagt om een context specifieke aanpak

Na de kennissessie met Arjella namen Marlies Casteleijn en Maarten Jan Stam het stokje over. We begonnen met een praktijkopdracht: ontwerp een managementgame om de fusie tussen twee grote bedrijven te faciliteren. Na het bespreken van deze opdracht vertelden Marlies en Maarten Jan over verschillende klantcasussen rondom de thema’s leiderschap, communicatie, organisatiecultuur en monitoring. Marlies benadrukte het belang van een context specifieke aanpak: elke organisatie is weer anders en vraagt dus ook om een andere aanpak. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je communicatiemateriaal goed aansluit op de kleur van een organisatie (zoals beschreven door De Caluwé). Maarten Jan ging vervolgens nog door over de verschillende rollen die je als adviseur kunt innemen.

 

Gedragsverandering met behulp van CASI

De cursusdag werd afgesloten door Gabby Nuchelmans met een kennissessie over gedragsverandering in het kader van gezondheidsmanagement. Gabby nam ons mee in het gebruik van CASI (Communicatie Activatie Strategie Instrument) om medewerkers te activeren in gezond gedrag. Zij vertelde over hoe zij deze aanpak voor verschillende klanten heeft gebruikt. Ook ging zij in op het transtheoretisch model van Prochaska & DiClemente; dit model beschrijft welke vijf fasen iemand doorloopt bij het aanleren van nieuw gedrag. Gabby onderstreepte het belang van een goede gedragsanalyse: met welke fase in gedragsverandering heb je te maken en wat zijn belangrijke gedragsbepalers?

Deel artikel

Meer inspiratie