Geef de motor van je organisatie ook wat brandstof!

18 april 2018

Secretaressedag. Wat betekent dat voor jou? Bestel jij een bloemetje en ben je dan blij dat je weer een jaar kunt wachten? Of sta jij echt even stil bij jouw secretaresse en gun je het haar en jezelf om samen over de toekomst na te denken? Het werken aan de inzetbaarheid van een secretaresse is helaas in veel organisaties een ondergeschoven kindje. Zonde! Want juist het vak van secretaresse zal in de toekomst van werk veranderen. Des te belangrijker om stil te staan hoe jullie daar samen mee omgaan.

Het management en de uitdagende doelgroepen krijgen in de gemiddelde organisatie alle aandacht van een programma rondom duurzame inzetbaarheid. De gemiddelde secretaresse mag alles faciliteren, maar kan er geen gebruik van maken. Ze stuurt mails uit, faciliteert de bijeenkomsten, maar wat is er voor haarzelf geregeld? In de praktijk helaas weinig. Ik vind het bijzonder dat juist de operationele motor van vele managers de oprechte aandacht voor inzetbaarheid minimaal tot zijn/haar beschikking heeft. Laten we daar vandaag, op secretaresse dag, eens bij stil staan.

“Maar mijn secretaresse gaat daar toch niets mee doen” hoor ik je al denken. Die kans is groot als jij het niet op de juiste manier faciliteert. Want eigenlijk weet je ook wel dat ze heel veel voor elkaar kan krijgen. Hierbij 3 inzichten om rekening mee te houden om samen met je secretaresse bestendig te zijn voor de toekomst van werk.

Geef eigen creativiteit de ruimte

Secretaresses zijn erg hulpvaardig en kennen een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat zorgt ervoor dat zij gevoelig zijn voor hiërarchie. Als de kaders zijn vastgelegd zijn zij geneigd zich daar zonder meer naar te gedragen. Afspraak is afspraak. Gedachten die daarbij horen zijn onder meer “wie ben ik om …” of “als mijn manager het zegt, dan zal het wel zo zijn”. Daarnaast zien we dat veel secretaresses onafhankelijk zijn. Ze doppen graag hun eigen boontjes, hebben ruimte nodig om na te denken, zijn besluitvaardig en hebben goede ideeën over hoe het anders of beter kan in een organisatie. Vaak hebben zij creatieve oplossingen voor problemen die zich aandienen, alleen wint het verantwoordelijkheidsgevoel het bijna altijd van de creativiteit bij deze dames. Het gevaar bestaat dat hierdoor de creatieve talenten en het vermogen mee te denken onvoldoende benut worden. Dat is natuurlijk erg jammer, zeker als je wilt gaan vernieuwen.

Mogen we nu weer aan het werk?

“Er is geen tijd om werk of mijzelf te veranderen, daar ben ik te druk voor”. “Ik wil best naar een workshop, maar niet de hele dag. Ik heb nog een hele stapel werk liggen die ik weg moet werken”. Dat zijn twee uitspraken die je vast wel herkent. Het heeft alles te maken met het feit dat secretaresses zich in het algemeen prettig voelen bij ‘lijstjes afwerken’ en ‘zichtbaar werk verzetten’. Hun comfortzone ligt daarmee in functioneel bezig zijn. Bezig zijn met je eigen ontwikkeling of dat van je toekomst van werk gaat minder over proces en inhoud en veel meer over relaties en samenwerken. Laten secretaresses dat nu best spannend vinden.

Door op de belevingswereld van de secretaresses aan te sluiten en hier in je gesprek rekening mee te houden, zullen zij in beweging komen. Het helpt als jij een duidelijke stip op de horizon zet en haar veel ruimte geeft om het pad naar die stip op haar manier te mogen invullen. Succes gegarandeerd.

Zet het op de agenda

Zoals besproken is het lijstje van dingen om te doen leidend. Als de agenda tussen jullie beiden ook de aandacht heeft voor haar eigen ontwikkeling, dan krijgt het daarmee van jullie beiden prioriteit. Op basis van bovenstaande punten een logische stap om in beweging te komen.

Heb jij nog aanvullende ideeën? Of wil je hierover sparren? Leuk! Ik ben benieuwd naar jouw inzichten. Stuur mij gerust een mailtje via sandy@inhealth.nl

 

Bron en inspiratie: http://nlinhe-akuaidian.savviihq.com/inspiratie/mbo-toekomst-werk/

Deel artikel

Meer inspiratie