Energiebronnen als buffer tegen stress

26 oktober 2015

“Half mei ging ik met zwangerschapsverlof en op 9 juni is onze prachtige lieve zoon Roan geboren. Na een heerlijke zomer verlof brak twee weken geleden voor mij de tijd aan om weer aan het werk te gaan. Terug op kantoor werd ik hartverwarmend welkom geheten, mijn projecten waren fantastisch waargenomen en klanten reageerden weer enthousiast op mijn aanwezigheid. Tevens had ik afgesproken om te starten met 3 dagen per week om zo de overgang niet te groot te maken. En zie hier… ondanks dat onze kleine man nog wel eens nachtbraakt en werkdruk zeker aanwezig is, bruis ik van energie, heb ik onwijs plezier in mijn werk en ga ik ook met een smile weer naar huis! “

In ons werk houden wij ons bezig met het inzetbaar houden van medewerkers in alle levensfasen. Vaak genoeg spreek ik jonge ouders die (te) veel ballen in de lucht moeten houden en hiervan uit balans raken of zich zelfs ziekmelden. Het is inderdaad pittig en ik kan me nu des te meer voorstellen dat dit voor mensen stress kan opleveren. Echter helpen voldoende energiebronnen als buffer tegen deze stressreactie. In mijn situatie: de regelruimte die mijn werkgever mij biedt, de ervaren steun van collega’s en de waardering die men uitspreekt zorgen ervoor dat ik bevlogen aan het werk ben! Belangrijk is om hier met elkaar over in gesprek te zijn en te blijven of in elk geval tijdig aan de bel te trekken als de emmer dreigt over te lopen. Door het werk wat ik doe, ben ik me hier bewust van en dit betaalt zich nu uit in een goede energiebalans in een veranderde situatie.

Conclusie: de theorie van het job-demands-resources model is voor mij weer eens bewezen. Zorg voor genoeg energiebronnen en je medewerkers hebben een fantastische buffer tegen stress en zij zullen zich minder snel ziek melden.

Wil je als werkgever, of wilt u met uw team werken aan een goede energiebalans, neem dan eens contact met me op. Ik denk graag met je mee!

 

Deel artikel

Meer inspiratie