Een communicatie stage bij Inhealth, hoe is dat?

India was van januari t/m juni stagiaire bij Inhealth. Ben je benieuwd hoe het is om stage te lopen bij Inhealth? Lees hieronder haar verhaal!

 

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben India Schut, 22 jaar en derdejaars bachelor student ‘Health & Society’ aan Wageningen University & Research. Tijdens de bachelor heb ik mijzelf gespecialiseerd in zowel gezondheidsmanagement als gezondheidspsychologie. Hier liggen mijn interesses, net zoals in communicatie, activatie en gedragsverandering. Sinds eind januari loop ik stage bij Inhealth en ondersteun ik bij verschillende klanttrajecten en interne projecten op het gebied van communicatie.

 

Hoe ziet een dag bij jou eruit?

Iedere dag ziet er bij mij anders uit. Ik werk vier dagen per week, waarvan meestal twee dagen op kantoor en twee dagen vanuit huis. Op maandagen begin ik meestal met een wekelijkse check-in samen met Cindy, mijn stagebegeleidster. Dan kletsen we met een koffietje bij over het weekend en nemen we vervolgens mijn agenda door voor de komende week. Vervolgens ga ik aan de slag met mijn projecten of heb ik meetings met collega’s en klanten. Vaak sluit ik de dag af met het checken van mails en maak ik een planning voor de volgende dag. Het zijn weken vol met diverse externe- en interne projecten, dat maakt het juist onwijs leuk!

 

Hoe was je start als stagiaire bij Inhealth?

Mijn start was heel fijn! In het begin van mijn stage was ik elke dag op kantoor in Utrecht. Zo had ik tijd om de organisatiestructuur beter te leren kennen en om kennis te maken met de manier van werken. Dit is onder andere onderdeel van het onboardingsprogramma. Daarnaast vond ik het belangrijk om nieuwe collega’s in het echt te zien, zodat we elkaar goed leerden kennen.

 

Hoe word je ondersteund?

De afgelopen maanden heeft Cindy mij begeleidt. Heel fijn om een collega te hebben waarvan je veel kan leren, maar waarbij je ook dingen kwijt kunt als je ergens tegenaan loopt. Vanaf het begin af aan ben ik binnen Inhealth erg goed geholpen door alle collega’s. Als je ergens mee zit en je vertelt het, dan denkt iedereen met je mee. Dat zorgt voor een hele fijne samenwerking.

 

Wat vind je het leukste aan je tijd bij Inhealth?

Dat ik de kans heb gekregen om mezelf te ontwikkelen buiten de collegezalen en heb kunnen ervaren hoe het is om ‘echt’ aan het werk te zijn. Ik vind het ontzettend leuk dat ik direct bij klanttrajecten werd betrokken en ook zelfstandig aan de slag mocht met eigen projecten. Een van de tofste opdrachten vond ik de Duurzame Inzetbaarheid campagne van Marel, een campagne waar ik mee heb gedacht over de inzet van communicatiemiddelen en waarbij ik heb geholpen met de productie ervan. Ook heb ik heel erg genoten van een filmdraaidag voor Unica in Rotterdam, waarbij we video’s opnamen over balans onder medewerkers. Daarnaast vind ik de manier hoe erbij Inhealth met elkaar wordt omgegaan heel mooi om te zien; iedereen is heel goed in zijn of haar vak en steekt de handen uit de mouwen om collega’s te helpen. Bovendien wordt er binnen Inhealth veel waarde gehecht aan professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dat vind ik zelf ook belangrijk.

 

Wat vond je tot nu toe het meest leerzaam?

Dat is ontzettend veel! Een kleine samenvatting van mijn leerzaamste momenten:

  • Een gastcollege geven aan studenten van de Christelijk Hogeschool in Ede, samen met Femke en Marlies;
  • Het maken van een communicatieplan en het bespreken van communicatiedoelen;
  • Kennis vergroten rondom communicatie onder andere door het afnemen van interviews, berichten schrijven voor de website, maken van LinkedIn content, etc.;
  • Het volgen van kennismodules uit de ‘Course Strategic Health Management’;
  • Deel mogen nemen aan de teamdag waarbij we stil stonden bij belangrijke thema’s binnen ons werkveld;
  • Het leren werken en het in gesprek gaan met mensen over hun kennis en expertise.

 

Wil jij net als India stage lopen bij Inhealth? Dat kan! Wij zijn op zoek naar een nieuwe communicatie stagiaire vanaf september 2022. Bekijk hier de vacature.

Send this to a friend