Aan de slag met Emma at Work

Goed nieuws! Sinds kort maken wij officieel deel uit van één van de Club van 1000 clubleden van Emma at Work. Naast inhoudelijke commitment hoort daar een mooie tegel aan de muur inclusief foto bij om onze samenwerking met Emma at Work definitief vast te leggen.

Steeds een stapje dichterbij onze purpose: “Het samen verrijken van de toekomst van werk”. Bij Inhealth willen we dat iedereen mee kan doen op de werkvloer en zich daar goed kan voelen, in de breedste zin van het woord. Dit doen wij samen met onze collega’s, samen met de klant en nu ook samen met Emma at Work.

 

Wat doet Emma at Work?

Bij Emma at Work begeleiden ze jongeren met een chronische fysieke aandoening bij hun persoonlijke ontwikkeling en in het vinden van werk. Alle jongeren hebben recht op een plek op de arbeidsmarkt, maar voor mensen met een beperking is dat niet vanzelfsprekend. Hier zet Emma at Work zich samen met vrijwilligers en werkgevers voor in.

 

Wat gaat Inhealth doen?

Inhealth helpt daar graag aan mee. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Door onze deelname aan de Club van 1000, een netwerk van werkgevers die zich inzetten voor de ontwikkeling van deze groep jongeren. Wat houdt dit precies in? Alle bedrijven in de Club van 1000 ondersteunen Emma at Work met een jaarlijkse donatie. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om jongeren voor te bereiden op duurzame deelname aan de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan stages, bijbanen, training en coaching.
  • Door mee te denken aan de strategische doorontwikkeling van het Experience Lab, een plek waar er met jongeren gewerkt wordt aan hun persoonlijke ontwikkeling door trainingen, workshops en 1 op 1 coaching of mentoring aan te bieden. Bij het Experience Lab kunnen jongeren hun sollicitatie vaardigheden bijspijkeren, hun netwerk vergroten, hun eigen talenten ontdekken en al hun vragen met een coach bespreken. Vanuit de nieuwe ontwikkelde koers zullen medewerkers van Inhealth ook workshops en mentoring gaan verzorgen voor de jongeren in het Experience Lab om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun eerste baan en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Een leuke uitdaging! Hoe voer je een sollicitatiegesprek? Wat zijn jouw sterke kanten? En waar moet je aan denken als je gaat werken? Tevens gaan we aan de slag met het thema duurzame inzetbaarheid, iets wat voor deze doelgroep als geen ander speelt.
  • Door gebruik te gaan maken van de uitzend- en detacheringsmogelijkheden die Emma at Work biedt, zodat jongeren die bij Emma at Work ingeschreven zijn Inhealth ook als een werkgever kunnen ervaren.
  • Door bij te dragen aan de organisatie van het jaarlijks werkgeversevent dat Emma at Work in februari 2020 bij Nyenrode.

 

Help jij mee?

Met deze mooie samenwerking met Emma at Work kan Inhealth iets terugdoen voor de maatschappij. Dat vinden wij fijn! Doe jij mee? Dan kunnen we samen onze impact vergroten. Help bijvoorbeeld als donateur, vrijwilliger of organiseer een actie. Meer weten? Neem een kijkje op de website. Misschien zien we jou binnenkort dan ook op de foto met zo’n mooi tegeltje.

Send this to a friend